Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Γ. Παπανδρέου: «Η νέα ηγεσία μας εγγύηση για την απεξάρτηση της χώρας» «Οποιος εκλεγεί θα με έχει κοντά του» είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ


Γ. Παπανδρέου: «Η νέα ηγεσία μας εγγύηση για την απεξάρτηση της χώρας»
Ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην πορεία που οδήγησε στην απομείωση του χρέους εξέφρασε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠαΣοΚ, προσδίδοντας έτσι χαρακτηριστικά πολιτκού αποχαιρετισμού στην ομιλία του. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ευχαρίστησε στο πλαίσιο αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο, τους υπουργούς που συμμετείχαν στην προσπάθεια της προηγούμενης διετίας, τους βουλευτές, αλλά «πρώτα από όλα το λαό», όπως τόνισε για τις θυσίες που έκανε. 

Ευχαρίστησε επίσης προσωπικά τον κ. Λουκά Παπαδήμο, την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών υπό τον κ. Βενιζέλο, ενώ με δυσκολία, όπως τόνισε, ευχαρίστησε και τη ΝΔ, καθώς «η συνεισφορά της έγινε με μιζέρια και καχεξία».


«Οποιος εκλεγεί θα έχει εμένα κοντά του να βοηθώ – με διακριτικότητα παντα. Θα αγωνίζομαι να μείνει πάντα όρθια η πατρίδα. Ηρθε η ώρα να δώσω τις μάχες μου από άλλα μετερίζια» τόνισε ο κ. Παπανδρέου κλείνοντας την ομιλία του και συμπλήρωσε: «Θα με βρίσκετε με τους νέους, στο παγκόσμιο προοδευτικό κίνημα, σε κάθε γωνιά της Γης. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους πορευτήκαμε και δώσαμε τις μάχες την τελευταία διετία. Θα είμαι πάντα εδώ»

Επισήμανε πάντως κατόπιν όλων αυτών ο κ. Παπανδρέου ότι δεν έχει αυταπάτες για το ότι η κατάσταση είναι ζοφερή και οτι θα γίνει πιο δύσκολη. 

Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε εκ νέου το έργο της διετίας της δικής του διακυβέρνησης, λέγοντας ότι από τον Μάιο του 2010 «κάναμε αυτό που έπρεπε» και ότι «ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστια βήματα και ζητούμε πλέον το σεβασμό και την ευκαιρία για να παει η Ελλάδα μπροστά»

«Δημοκρατία ή βαρβαρότητα»

Αναφερόμενος στα «διδάγματα» της προηγούμενης διετίας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η παγκοσμιοποιημένη οικονομία απειλεί πλέον την ίδια τη δημοκρατία και συμπλήρωσε πως«το διακύβευμα είναι πλέον δημοκρατία ή βαρβαρότητα». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπανδρέου είπε πως στις σημερινές παγκόσμιες οικονομικές δομές έχουν περιθωριοποιηθεί πλέον οι λαοί, επειδή «η Δημοκρατία είναι εθνική ενώ το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα». Ο κ. Παπανδρέου είπε πως οι πολιτικοί σήμερα είναι πιο αδύναμοι και συμπλήρωσε ότι«απαιτείται πλέον ένα παγκόμσια μέτωπο δημοκρατίας»

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε και στην επικείμενη αλλαγή ηγεσίας του ΠαΣοΚ, σημειώνοντας ότι «η νέα ηγεσία μας θα είναι εγγύηση στη μάχη ώστε να φύγουμε από τη δικιά μας εξάρτηση». Επισήμανε δε ότι «δεν βάλαμε εμείς την Ελλάδα σε εξάρτηση και επιτήρηση, εμείς δημιουργούμε τις συνθήκες για να φύγουμε από την εξάρτηση» και λίγο αργότερα τόνισε πως θα είναι κοντά στη νέα ηγεσία στην προσπάθεια αλλαγής του ΠαΣοΚ και την ενίσχυση της αυτονομίας του. 

Σε ό,τι αφορά την πορεία του στην πρωθυπουργία, σημείωσε ότι ποτέ του δεν ήταν μαριονέτα και δεν πρόκειται να γίνει, ενώ προσέθεσε ότι αυτό το πλήρωσε. 

«Μετανιώνω που δεν ζήτησα τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος νωρίτερα», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: «Ο λαός έπρεπε να εκφραστεί, γιατί καμία απόφαση δεν θα περπατήσει χωρίς την υιοθέτησή της από τον λαό». Τόνισε δε πως «όσοι με θεωρούσαν υποχείριο των ξένων, έλεγαν αν ρώτησα τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί. Ηθελα να ρωτήσω το λαό. Μπορεί αυτό να μου στοίχισε την πρωθυπουργία, αλλά είπα “χαλάλι”». 

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου