Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Γιατί ο Πάγκαλος απογοήτευσε τον Μίμη Ανδρουλάκη


Γιατί ο Πάγκαλος απογοήτευσε τον Μίμη Ανδρουλάκη
Απογοητευμένος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, διότι δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες του, ανέφερε μιλώντας στον Βήμα FM.

«Βγήκε, χθες, ο Πάγκαλός να μας σώσει, όταν είναι Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εδώ έχουμε τους Αρειανούς του ΠΑΣΟΚ, τους θεατές. Βγαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης σαν να είναι θεατής όλα
αυτά τα χρόνια. Όταν είσαι στο επιτελείο μιας κυβέρνησης πρώτα πρέπει να λογοδοτήσεις. Όταν είσαι στη καρδιά του επιτελείου της πρέπει να κάνεις μια λογοδοσία. Να πεις τι έφταιξε, να κάνεις  την αυτοκριτική σου. Να δώσεις φως. Όλα αυτά που ειπώθηκαν χθες είναι, παντελώς, άσχετα με το δράμα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Είναι μια ατζέντα που θα μπορούσε να την πει ο Πάγκαλος ή  οποιοσδήποτε άλλος, αυτοί οι νέοι μεταρρυθμιστές, τα επόμενα πέντε  η δέκα χρόνια. Εδώ βλέπεις πόσο αποκομμένο είναι ένα πολιτικό προσωπικό που ξαφνικά , ως παρθενογένεση μας εμφανίζονται τα μέλη του, ως μεταρρυθμιστές  για κλάματα, μαθητευόμενοι μάγοι. Πρέπει να σοβαρευτούμε. Να έρθουμε σε επαφή με την τραγωδία  που ζει η Ελλάδα. Να απαντήσουμε στο πρόβλημα: υπάρχει φως στο τούνελ, πως, τι. Συγκεκριμένα και πρακτικά. Το να κάνουμε, γενικώς, τους μεταρρυθμιστές δεν έχει αξία. Όταν ξαναγίνει ο Πάγκαλος Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με 160 βουλευτές ας τα εφαρμόσει αυτά που λέει τώρα.  Τους είχε και δεν τα έκανε. Καλύτερα δεν είναι να μιλάμε λιγότερο. Δεν είναι σε θέση, πλέον, να κάνουν υποδείξεις. Ας ζητήσουν και καμία συγγνώμη οι μεγαλοπαράγοντες της πολιτικής ζωής» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Από τον Πάγκαλο είχα απαιτήσεις γιατί έχει μυαλό. Άλλοι δεν είχαν καν μυαλό. Είχα μεγάλες απαιτήσεις γι αυτό αν και  ήταν φίλος μου διέκοψα τη σχέση μας αυτή. Όχι να λέει μπαλαφάρες στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα. Αλλά να κάνει το  έργο που όφειλε να κάνει, ένας Αντιπρόεδρος, σε μια κυβέρνηση υπό χρεοκοπία χώρας. Και να καλύψει τα κενά του Παπανδρέου. Γι αυτό το λόγο, εγώ τον ήθελα Αντιπρόεδρο τον Πάγκαλο, γιατί ήξερα ότι ο Γιώργος ήταν  πιο ανανεωτικός άνθρωπος. Όχι  με χαλαρότητα.  Ήθελα ένα δικτάτορα. Και τι βγήκε; Πιλάφι δικτάτορας».

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε αναφορά και στην Αριστερά, θεωρώντας ότι είναι αποκομμένη από τους εργαζομένους.

«Η Αριστερά έχει γίνει το τελευταίο προγεφύρωμα που δίνει μάχες οπισθοφυλακών για τη διατήρηση του status quo, που διαμόρφωσε η οικονομική φούσκα. Αντίθετα η Αριστερά πρέπει να πιάσει επαφή με την Ελλάδα των παραγωγών, των πραγματικών παραγωγών. Η Αριστερά είναι, απολύτως, αποκομμένη από αυτό που λέμε μικρό αριθμό εργαζομένων που στηρίζει αυτή την αντεστραμμένη  πυραμίδα. Αν πάμε σε παραγωγικές επιχειρήσεις και καινοτόμες εξαγωγικές  επιχειρήσεις, είναι ανύπαρκτη. Υπάρχει μόνο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου υπάρχει και μια σχετική ασφάλεια ή σε τομείς υπηρεσιών που είχαν υψηλά εισοδήματα rent seeking δηλαδή λίτρα διελεύσεως, σε βάρος της κοινωνίας, κι έχει αναπτύξει κάποιες άμυνες. Η προλεταριακή Αριστερά έχει αποκοπεί από το προλεταριάτο το οποίο στηρίζει την υπερδομή, δηλαδή τους παραγωγικούς εργαζόμενους, τους καινοτόμους που δίνουν τη μάχη στις αγορές για να επιζήσει η Ελλάδα. Έχει αποκοπεί από όλο αυτό τον κόσμο κι ανήκουν, ουσιαστικά υποστηρίζουν δομές της φούσκας. Οι οποίες είναι υπαρκτές. Και μεις τις πονούμε αλλά πρέπει σταδιακά να τις αναπροσαρμόσουμε» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου