Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος: "Εμείς ζητάμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα"


Βενιζέλος: "Εμείς ζητάμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα" : Η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ έσπασε το φράγμα της σιωπής και της ακινησίας, επισήμανε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική  

Η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ έσπασε το φράγμα της σιωπής και της ακινησίας, επισήμανε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, τόνισε ότι «το μήνυμά μου και το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ είναι απλό: ενότητα, ανανέωση, αξιοκρατία, υπευθυνότητα και τελικά νίκη». Ο κ Βενιζέλος πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Όμως χάσαμε το τεκμήριο της αθωότητας και πρέπει να κερδίσουμε τα πάντα από την αρχή». 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τίθεται σε διάταξη εκλογικής μάχης, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο από σήμερα ως τις εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Κάποιοι ζητούν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, εμείς ζητάμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα, τόνισε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ καταθέτει ολοκληρωμένη και υπεύθυνη πρόταση, έναντι των προτάσεων «όλων των εκδοχών της Αριστεράς», που είναι μη ρεαλιστικές και έναντι των προτάσεων της ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε «παλαιοκομματική» και «αμφίθυμη», καθώς αφού «περιπλανήθηκε στους αντιμνημονιακούς δρόμους, με μισή καρδιά συμμετείχε τελικά σε κυβερνητικό σχήμα συνευθύνης, αλλά ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση».

Ευχαρίστησε τα μέλη της ΚΟ - της ηρωϊκής ΚΟ, όπως την χαρακτήρισε - που δεν δείλιασε για να στηρίξει δύσκολα μέτρα, και σε πολλές περιπτώσεις, άδικα.
«Ο κόσμος θέλει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία, που θα δώσει λύσεις».

Προοδευτικό, φιλολαϊκό και πατριωτικό είναι το υπεύθυνο, το ρεαλιστικό, το εφαρμόσιμο και το συγκεκριμένο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για τον ίδιο το μεγάλο στοίχημα είναι το Μνημόνιο να συνδυαστεί με ένα ελληνικό σχέδιο ανόρθωσης, που δεν θα έχει υποβληθεί από έξω.

Νέα Δημοκρατία: Άξιος συνεχιστής του Παπανδρέου

Ως άξιο συνεχιστή της πολιτικής, της νοοτροπίας και της προπαγάνδας του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίζει η ΝΔ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης τον κατηγορεί πως «δεν είναι μόνο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που ευθύνεται για όλες τις αδικίες και τα δεινά που περνά ο τόπος» αλλά και «άξιος συνεχιστής της πολιτικής, της νοοτροπίας και της προπαγάνδας Παπανδρέου». 

Το επόμενο διάστημα η ΝΔ θα κλιμακώσει τις επιθέσεις της προς το πρόσωπο του νέου αρχηγού τον ΠΑΣΟΚ, τον οποίο κατηγορεί πως φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς υπήρξε σημαντικό στέλεχος και μέλος όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. 




tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου