Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σαλαγιάννης: Άλλες εποχές όταν εκλέχτηκε ο Παπανδρέου


Σαλαγιάννης: Άλλες εποχές όταν εκλέχτηκε ο Παπανδρέου

 

«Ο Βενιζέλος ανέλαβε τεράστιες ευθύνες, όταν εμείς του λέγαμε γιατί να τις αναλάβει και η οικονομία πήγαινε στα βράχια. Είχε συναίσθηση της αποστολής, νομίζω ότι τα κατάφερε κι επομένως αναδείχτηκε ως μια φυσική ηγεσία, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, στον «ΒΗΜΑ 99,5».  


«Ο Βενιζέλος έδωσε μια μάχη το 2007 κι ήταν αυτός που έλεγε, σε όλους εμάς τότε, ότι θα μείνουμε ό, τι και να συμβεί, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα.
Θα μείνουμε μέσα γιατί είμαστε μια μεγάλη παράταξη. Ήταν άνθρωπος που πίστευε στη μεγάλη παράταξη, την ενιαία, το όλο ΠΑΣΟΚ. Το τίμησε μέχρι κεραίας και μέχρι τέλους», πρόσθεσε.  
Αναφερόμενος στο ποσοστό συμμετοχής στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Δεν νομίζω ότι μπαίνει κάποιος πήχης. Είναι σε τέτοια φάση, σε τέτοια διάλυση το ΠΑΣΟΚ, που εγώ προσωπικά, δεν βάζω κανένα πήχη. Όσοι πάνε.  

Κάθε φορά που κάναμε διαδικασίες
για να εκλέξουμε την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν μετείχαν πάνω από 150 -200.000 μέλη. Όταν εκλέχτηκε ο Παπανδρέου ήταν άλλη διαδικασία, ήταν άλλες εποχές».  

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, ο κ. Σαλαγιάννης τόνισε ότι «μια μεγάλη παράταξη σαν τη δική μας, δεν μπορεί να πάει με κατεβασμένες σημαίες. Θα προτείνει μια κυβερνητική πρόταση, ένα πρόγραμμα κυβερνητικό στη κοινωνία. Θα είναι μια πρόταση εξουσίας.  


Επιμένω ότι η βασική επιδίωξη δική μας είναι μια κυβέρνηση, σε προοδευτική κατεύθυνση. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει ο λαός στο τέλος. Όμως ότι και να αποφασίσει ο λαός, υπάρχουν πολλές επιλογές διακυβέρνησης.  


Αυτό που θα πρέπει να πούμε στο κόσμο είναι ότι εμείς δεν θα αφήσουμε τη χώρα να κατρακυλάει σε ακυβερνησίες».  

«Νομίζω ότι το προσκλητήριο που έκανε προς όλους ο κ. Βενιζέλος είναι μια πάρα πολύ σοβαρή πρόταση επανασυσπείρωσης για μια νέα, μεγάλη προσπάθεια. Μπαίνουμε σε μια άλλη εποχή,  με άλλα χαρακτηριστικά, με άλλες δυνατότητες, με άλλες ανάγκες. Νομίζω ότι αξίζει ο κόπος και να το επιχειρήσουμε να ξαναβρεθούμε πάλι όλοι μαζί.  

Αν κάποια στελέχη νομίζουν ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από την πρότασή τους, εγώ δεν κάνω καμία κριτική απέναντί τους. Μερικοί απ' αυτούς που θέλουν να ιδρύσουν νέο κόμμα  ήταν πρωταγωνιστές και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009, στα συνθήματα του, στη δράση του. Ήταν πρωταγωνιστές στο πρώτο μνημόνιο. Ήταν πρωταγωνιστές στο τρόπο που διαχειριστήκαμε όλη αυτή τη κρίση, μέχρι πριν φτάσουμε στα βράχια, τον Ιούνιο.  


Και σε όσους κάναμε κριτική τότε, εύκολα ενίσχυαν την άποψη της συνομωσίας και της αποστασίας. Εγώ δεν μπαίνω σ' αυτή τη λογική. Εάν οι σύντροφοι θεωρούν ότι η κοινωνία τους χρειάζεται μ ένα άλλο κόμμα, ας το προχωρήσουν», σχολίασε σχετικά με το νέο κόμμα Κατσέλη-Κασ
τανίδη.   
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου