Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ποια ονόματα γράφει και σβήνει ο Α. Σαμαράς στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Παραδόθηκαν πριν από λίγες ώρες στον Αντώνη Σαμαρά τα ονόματα των υποψηφίων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ σε όλη τη χώρα. Ποια ονόματα περιλαμβάνονται στις λίστες της Θεσσαλονίκης
Το σχετικό ξεσκαρτάρισμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής», έγινε από το γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στην Α' Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Α' Θεσσαλονίκης η λίστα χωρά 20 άτομα, με τους τέσσερις βουλευτές, Κώστας Καραμανλής, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Ελενα Ράπτη, να θεωρούνται ως «κλεισμένοι».
Για τον Κώστα Γκιουλέκα ισχύει ,τι και για τους άλλους διαγραφέντες βουλευτές και η τύχη του θα αποσαφηνισθεί τις επόμενες ημέρες. Η τάση πάντως είναι να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο. Κατά συνέπεια μένουν 15 θέσεις κενές.
Σίγουροι για μια θέση στη λίστα της Α' Θεσσαλονίκης θα πρέπει να θεωρούνται ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, οι πολιτευτές του 2009 Παναγιώτης Κοκκόρης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Γωγώ Παπαϊωάννου - Γάκη και Αρτεμις Διαλυνά. Επίσης ο Στράτος Σιμόπουλος και ο Δημήτρης Πανοζάχος, ο Παντελής Καζαντζίδης (γιος του πρώην αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης), ο Νίκος Βεζυρτζής (πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ), ο Ορέστης Αγγελίδης από το χώρο των Ελληνοποντίων και ο ορθοπεδικός Νίκος Βαλάνος. Φτάσαμε αισίως στους 16. Για τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις θα διαγκωνιστούν οι γυναίκες Μαρία Μήτσιου, Μαρία Προκοπίδου, Βαρβάρα Ρόζα και Φαίη Κυριλίδου, ενώ τη μάχη της λίστας δίνουν ακόμη οι Κώστας Μαργαρίτης, που προχτές παρουσίασε το νέο του βιβλίο στη Θεσσαλονίκη, Ανάστασιος Τσόγκαλης, Δημήτρης Πετσάνης και Δημήτρης Βάνης. Επίσης, η προχτεσινή επιστροφή του Μάκη Στεργίου (υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΛΑΟΣ) μπορεί να σημαίνει και τη συμμετοχή του στη λίστα της Α΄ Θεσσαλονίκης.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης

Στη λίστα της Β' Θεσσαλονίκης, όπου συμμετέχουν εννέα υποψήφιοι, το ενδιαφέρον δεν ήταν μεγάλο και οι ιθύνοντες της ΝΔ αναζητούν επιπλέον λύσεις. Οι δύο θέσεις έχουν κλείσει από τους βουλευτές Θόδωρο Καράογλου και Σάββα Αναστασιάδη, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις θα συμπεριληφθούν ο πρώην υφυπουργός Αδάμ Ρεγκούζας, ο πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Παλαιστής, ο πολιτευτής και παλιό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Παντελής Τσακίρης, η επίσης παλιά ΟΝΝΕΔίτισσα Εύα Παντούσα καθώς και η πρώην έπαρχος Λαγκαδά, Πόπη Καλαϊτζή, ενώ νέο όνομα είναι του γιατρού Κώστα Γραικού, δημοτικού συμβούλου Θέρμης.

Πληροφορίες: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου