Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Όχι στην ευρεία αντιπαράθεση με τη ΝΔ αποφάσισε η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ


Όχι στην ευρεία αντιπαράθεση με τη ΝΔ αποφάσισε η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Θα γίνει προσπάθεια να πειστούν οι αναποφάσιστοι
Σε χαμηλούς τόνους θα εξελιχθεί η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του κόμματος το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ να μην προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία, παρά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιεί έως τώρα (και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί) το κόμμα του κ. Σαμαρά.

Αντίθετα, στο ΠΑΣΟΚ, θα επιδιώξουν να προσεγγίσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους θέτοντας ως κεντρικό δίλημμα των εκλογών το ότι θα πρέπει να προκύψει κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών ώστε η χώρα να μη μείνει ακυβέρνητη. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν για τα όσα αποφασίστηκαν κατά την τρίωρη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής, τα προεκλογικά διλήμματα δεν θα τεθούν με τρόπο εκβιαστικό προς τους ήδη αγανακτισμένους ψηφοφόρους αλλά θα εξαντληθούν τα περιθώρια της πειθούς. 
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό θα εκθέσουν «την ανευθυνότητα της ΝΔ, η οποία ετοιμάζεται να ανεβάσει το έργο ‘λεφτά υπάρχουν Νο 2’», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πηγή που συμμετείχε στη συνεδρίαση και επικαλείται η εφημερίδα «Το Βήμα». «Θα συγκρουστούμε για θέματα που αφορούν τη χώρα και το μέλλον της. Όχι να πάμε σε μετωπική για τον Τσοχατζόπουλο...» , αναφέρει.  
Σημειώνεται, πάντως, ότι στο εσωτερικό του κόμματος αναμένονται και αντιδράσεις στην απόφαση για μην υπάρξει σκληρή αντιπαράθεση με τη ΝΔ, ειδικά από τη στιγμή που η ΝΔ επιχειρεί να συνδέσει τον κ. Βενιζέλο με όλα τα προηγούμενα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, από την περίοδο Σημίτη έως σήμερα.
Την ίδια λογική αναμένεται να ακολουθήσουν και τα διαφημιστικά σποτ του κόμματος, τα οποία θα είναι σποτ λόγου με ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ελλάδα, αναμένεται να έχει συνομιλίες σε κάθε νομό που επισκέπτεται και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, ώστε να εξηγεί το σχέδιο του κόμματος για το μέλλον της Ελλάδας.
Σκοπός του είναι, επίσης, να κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως π.χ., η ανεργία, οι τιμές, τα δάνεια των νοικοκυριών και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο με τα πέντε σημεία που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την οικονομία

eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου