Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πυρά Ντανιέλ Κον Μπεντίτ κατά Αλ. Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ


Ο επικεφαλής των ευρωπαίων πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ
Οξεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, κατηγορώντας τον ότι καλλιεργεί ελπίδες, που δυναμιτίζουν την κοινωνική ειρήνη στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο Κον Μπεντίτ ανήκει στους πλέον προβεβλημένους επικριτές του Μνημονίου και η επίθεσή του έγινε στον απόηχο της διήμερης περιοδείας του κ. Αλ. Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο.
Τα βέλη του Κον Μπεντίτ συγκέντρωσε κυρίως το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επικαλούμενος τις δεσμεύσεις του κόμματος για ακύρωση της μείωσης των μισθών και θεσμοθέτησης κατώτατου μισθού ύψους 1.300 ευρώ, το χαρακτήρισε «ψέμα», «εντελώς ηλίθιο» και «τρέλα».
«Ολος ο κόσμος ξέρει ότι τα ταμεία είναι άδεια. Με ποια χρήματα θα διανεμηθούν οι μισθοί από τη στιγμή που υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν θα υπάρχει βοήθεια από την Ευρώπη; Οι άνθρωποι στους οποίους θα γίνουν αυτές οι ανεφάρμοστες υποσχέσεις θα βγουν τους δρόμους, με το ρίσκο του κοινωνικού χάους και της παρέμβασης του στρατού. Υπάρχουν προηγούμενα στην Ελλάδα», δήλωσε.
Αιχμές κατά του κ. Τσίπρα, χωρίς να τον κατονομάσει, άφησε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος είπε στη σύνοδο κορυφής ότι «κάποιοι στην Ελλάδα καλλιεργούν τη φαντασίωση ότι η χώρα θα μπορούσε να διακόψει την αποπληρωμή των δανείων της και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και, παρ’ όλ’ αυτά, να παραμείνει στο ευρώ και να συνεχίσει να δέχεται βοήθεια. Αποσιωπούν τις αναπόφευκτες επιπτώσεις της χρεοκοπίας και την απίστευτη κοινωνική αναταραχή».
«Αναστολή μέτρων»
Χθες, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον υπουργό Εργασίας, Αντ. Ρουπακιώτη, και του ζήτησε «την αναστολή της εφαρμογής μέτρων που μειώνουν συντάξεις και μισθούς και, ειδικότερα, να παγώσει η άρση της μετενέργειας». Τόνισε επίσης ότι στηρίζει την πρωτοβουλία συνεννόησης με τους κοινωνικούς φορείς σε αυτή την κατεύθυνση, που έχει αναλάβει ο υπουργός. Επικαλούμενος τις επαφές του στο εξωτερικό, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «διαμορφώνει μια πλήρη άποψη για τις ολιγωρίες, τις αδυναμίες και τα συμφέροντα που επιχείρησαν να διαμορφώσουν το πλέγμα των νόμων του Μνημονίου, που έχει στόχο να προασπίσει συμφέροντα λίγων». Κάλεσε μάλιστα τον κ. Βενιζέλο να «κατονομάσει ποια ήταν αυτά τα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα που επέβαλαν στην τρόικα αυτούς τους νόμους. Μήπως είναι αυτοί που όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να βυσσοδομούν με λύσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται για λαϊκισμό, καταφέρθηκε εναντίον του ελληνικού Τύπου: «Θα ήθελα να συγκρίνετε τον ευρωπαϊκό Τύπο με τον ελληνικό, για να δείτε τι σημαίνει λαϊκισμός…».
Επίθεση κατά της Eurobank εξαπέλυσε χθες το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη διοίκηση ότι «με οργανωμένες συναντήσεις στελεχών της τράπεζας, μεταφέρεται η άμεση απειλή στους εργαζομένους πως, αν ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κλείσει η τράπεζα και θα χάσουν τη δουλειά τους», αλλά και να «ενημερώνουν τους πελάτες για τον κίνδυνο να χαθούν οι καταθέσεις τους από την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ», και ζήτησε παρέμβαση των υπουργών και του εισαγγελέα. Με ανακοίνωσή της, η Eurobank διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι ισχυρισμοί περί δήθεν παρεμβάσεων της διοίκησης στις πολιτικές επιλογές των εργαζομένων και των πελατών μας δεν ευσταθούν», αναφέρει η τράπεζα.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου