Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της (video)


Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε από το Βερολίνο ότι η Ελλάδα αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης, στη διάρκεια της συνάντησης του με την κ. Μέρκελ. 


Σε συνέχεια της συνάντησής τους, Ολάντ και Μέρκελ παρέθεσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και παρουσίασαν τα βασικά σημεία που συζητήθηκαν κατά την πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο ηγετών. 

«Συζητήσαμε και έπρεπε να συζητήσουμε για το θέμα της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Ολάντ μπροστά σε ένα πλήθος ξένων ανταποκριτών. «Όπως και η κ. Μέρκελ», συνέχισε, «έτσι και εγώ επιθυμώ την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

Ο Γάλλος πρόεδρος αναγνώρισε πως έχουν καταβληθεί προσπάθειες και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως οι υπόλοιποι εταίροι πρέπει να επιτρέψουν στην Ελλάδα να βρει μία λύση. 

Στις 17 Ιουνίου -σύμφωνα με τον κ. Ολάντ- κατά τη διάρκεια της νέας ψηφοφορίας από τον ελληνικό λαό, ελπίζει ότι θα εκφραστεί η επιθυμία της χώρας να παραμείνει στο ευρώ. Εκτιμά ακόμα ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να ενισχύσει με αναπτυξιακά μέτρα την Ελλάδα, προκειμένου να δοθεί τέλος στην ύφεση και να επιστρέψει η ανάπτυξη, ωστόσο από την πλευρά της η χώρα μας πρέπει να επιδείξει τη θέλησή της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. 

«Θα ήθελα η διάσταση της ανάπτυξης να γίνει πράξη και να μην παραμείνει στα λόγια», δηλώνει ο Γάλλος πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως όλα τα εργαλεία πρέπει να κινητοποιηθούν προκειμένου η ανάπτυξη να επιστρέψει στην Ευρώπη. 

Τέλος, ο κ. Ολάντ δηλώνει πως από τη συγκεκριμένη πολυαναμενόμενη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ, ελπίζει να αποδεικνύεται η διάθεση Γαλλίας και Γερμανίας να υπάρξει συνέχεια στη στενή συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες, «παρά τις διαφορές που μας διακρίνουν», καταλήγει ο Γάλλος Πρόεδρος.

skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου