Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

25.000.000 ευρώ σε έργα αποχέτευσης στην Πιερία!


Κεντρική Μακεδονία 25.000.000 ευρώ σε έργα αποχέτευσης στην Πιερία!

Η χρηματοδότηση τριών σημαντικών περιβαλλοντικών έργων, ανακοινώθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Κεντρικής Μακεδονίας, αφού υπογράφτηκαν από τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη.

Δίον, Πλατανάκια, Άγιος Σπυρίδωνας Κονταριώτισσα και Νέα Έφεσος (από τον Δήμο Δίου Ολύμπου) Νέα Αγαθούπολη, Μεθώνη και Παλαιό Ελευθεροχώρι (από το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού), αναμένεται να αποκτήσουν αποχετευτικό σύστημα, αφού εγκρίθηκε η χρηματοδότησή τριών σημαντικών έργων τα οποία ξεπερνούν σε σύνολο τα 25 εκατομμύρια ευρώ.



Συγκεκριμένα:

-Ο Δήμος Δίου - Ολύμπου υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Δίου – Πλατανακίων, Αγίου Σπυρίδωνα, Κονταριώτισσας, Ν. Εφέσου Δήμου Δίου – Ολύμπου Ν. Πιερίας». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 17.100.000,00 ευρώ. Η πράξη αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Εφέσου, Κονταριώτισσας, Αγ. Σπυρίδωνα και Δίου - Πλατανακίων του Δήμου Δίου – Ολύμπου και τη μεταφορά των λυμάτων μέσω εξωτερικών αγωγών και αντλιοστασίων στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κατερίνης.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη μελέτη, είχε εκπονηθεί και ωριμάσει η Δημοτική Αρχή του Καποδιστριακού Δήμου Δίου και έρχεται να προστεθεί στο ήδη εγκεκριμένο έργο αποχέτευσης των πρώην δημοτικών διαμερισμάτων Καρίτσας και Βροντούς του Δήμου Δίου.

-Ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αποχέτευση Νέας Αγαθούπολης και Μεθώνης». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 6.773.820,23 ευρώ. Η πράξη αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Νέας Αγαθούπολης και Μεθώνης και τη μεταφορά των λυμάτων μέσω εξωτερικών αγωγών και αντλιοστασίων μέχρι το αποχετευτικό δίκτυο του Μακρυγιάλου. Από εκεί τα λύματα θα οδηγούνται στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Κορινού.

-Ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αποχέτευση Παλαιού Ελευθεροχωρίου». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 1.342.829,06 ευρώ. Η πράξη αφορά στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης του Παλαιού Ελευθεροχωρίου και τη μεταφορά των λυμάτων μέσω εξωτερικών αγωγών και αντλιοστασίων μέχρι το αποχετευτικό δίκτυο του Μακρυγιάλου. Από εκεί τα λύματα θα οδηγούνται στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Κορινού.

-Τέλος, πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπέβαλε και η ΔΕΥΑ Κατερίνης, για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Νέα υδρευτική γεώτρηση τοπικής κοινότητας Κάτω Αγιάννη Δήμου Κατερίνης». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 147.600,00 €. Η πράξη αφορά στην ανόρυξη και στην αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Παλιούρι»  του Κάτω Αγίου Ιωάννη, στη Δημοτική Ενότητα Κορινού, Δήμου Κατερίνης, για την κάλυψη της ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας του οικισμού σε πόσιμο νερό.

eptanews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου