Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Μ. ΣΑΛΛΑΣ : ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΑΝΤΟΧΕΣ

Η κρίση αποτελεί ευκαιρία για ολική ανασυγκρότηση της χώρας, δήλωσε ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας. Ο Μ. Σάλλας ολοκλήρωσε την ομιλία του με ένα αισιόδοξο μήνυμα όσον αφορά τις ευρωπαϊκές αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στη Σύνοδο Κορυφής και αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο κ. Σάλλας επισήμανε ως πολύ σημαντικά τα στοιχεία πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα βαρύνει το χρέος, αλλά και ότι ο έλεγχος θα είναι κεντρικός.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της Ημερησίας, συνολικά, εστίασε στην πολιτική σταθερότητα που θα επιτρέψει τη φυγή προς τα εμπρός και σημείωσε ότι οι τράπεζες, παρά τις δυσκολίες της κρίσης, κατάφεραν να σταθούν δίπλα στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
Το PSI, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Στ. Λεκκάκος, στοίχισε στις ελληνικές τράπεζες 24,5 δισ. ευρώ. Επισήμανε ότι οι επισφάλειες («κόκκινα δάνεια») συνολικά στο πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στο 18,5% ενώ για την Πειραιώς στο 16%.
Μετά τα 4,7 δισ. που έλαβε η τράπεζα ως προκαταβολή από το ΕΤΧΣ, η συνολική κεφαλαιακή της επάρκεια ανέρχεται σε 9,3%.
Στη Γενική Συνέλευση, λόγω χρηματοοικονομικών συνθηκών, η τράπεζα πήρε επίσης απόφαση να ακυρώσει προηγούμενη απόφαση Γενικής Συνέλευσης για reverse split.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου