Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αυτά είναι τα τελευταία (έγκυρα) προγνωστικά για τις εκλογές. Τι παίρνει κάθε κόμμα...


Οι εκτιμήσεις που κάνουν, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, έγκυροι αναλυτές και πολιτικά στελέχη (με βάση τις πληροφορίες που έχουν) είναι ότι η ΝΔ έχει προβάδισμα, μικρό όμως, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γύρω στο 1,5%. Και το ποσοστό της κυμαίνεται στο 28-29%. Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα εκτιμούν ότι παρουσίασε και μια μικρή κάμψη......
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε οι ίδιοι, είχε αντιθέτως μια βελτίωση του ποσοστού του, έφτασε στο 26,5-27,5% και έτσι τα δύο κόμματα είναι τώρα σχετικά κοντά.
Αν οι εκτιμήσεις αυτές θεωρηθούν σωστές, είναι προφανές ότι μπορεί να υπάρξουν ανατροπές ως την τελευταία στιγμή. Αυτό θα εξαρτηθεί από το βαθμό συμμετοχής στις κάλπες και από τις ηλικίες που θα πάνε να ψηφίσουν. Όσο υψηλότερες, τόσο ενισχύεται η πιθανότητα πρωτιάς της ΝΔ. Κάποιοι από τους δημοσκόπους λένε ότι αν και η ΝΔ εμφανίζεται μπροστά, η αναμέτρηση θα είναι ντέρμπι. 
Για το ΠΑΣΟΚ, οι εκτιμήσεις λένε ότι κινείται στο 12-12,5%, χωρίς να αποκλείεται μείωση ή ενίσχυση του ποσοστού του κατά τις τελευταίες ώρες. 
Από τα άλλα κόμματα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημοκρατική Αριστερά και η Χρυσή Αυγή κινούνται στα επίπεδα του 5,9-6,5% και η μάχη μεταξύ τους θα είναι για το ποια σειρά θα πάρουν στην τελική κατάταξη. Από τα τρία κόμματα πάντως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται να έχουν υποχώρηση σε σχέση με την 6η Μαΐου ενώ τα άλλα δύο είναι περίπου στα ίδια.
Το ΚΚΕ εκτιμούν ότι είναι γύρω στο 4,5-5% και δείχνει να έχει δεχτεί  κι αυτό μεγάλη πίεση, από τον ΣΥΡΙΖΑ.



press-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου