Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ελληνική Ανόρθωση - Ετοιμάζει κόμμα ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ελληνική Ανόρθωση - Ετοιμάζει κόμμα ο Ανδρέας Λοβέρδος;
Πληθαίνουν οι πηγές πληροφόρησης που θέλουν τον

Ανδρέα Λοβέρδο να εξετάζει σοβαρά τη δημιουργία νέου κόμματος στη βάση της ιδεολογικής πλατφόρμας που είχε παρουσιάσει στις 16 Φεβρουαρίου 2012 πριν από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ με τίτλο Ελληνική Ανόρθωση.
Η διαφαινόμενη μη υπουργοποίησή του και η ρευστότητα που υπάρχει στον χώρο του κέντρου έρχονται να ενισχύσουν την πιθανότητα αλλά και τις προυποθέσεις για τη σύσταση νέου κομματικού φορέα (ίσως με το όνομα Ελληνική Ανόρθωση
που είχε επιλέξει τον Φλεβάρη).
Πολλοί θεωρούν εδώ και καιρό ότι ο πρώην Υπουργός Υγείας δεν παραδόθηκε στη μάχη ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αμαχητί τυχαία. Εκτιμούσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί πανωλεθρία με το Βενιζέλο λόγω της διετίας που προηγήθηκε και θα έρχονταν στα χέρια του σαν ώριμο (έστω και πολύ ώριμο) φρούτο.
 Κάτι όμως η σταθερότητα που δημιούργησε το θετικό αναλογικά αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ στις 17 Ιουνίου, κάτι οι τριβές για το σχηματισμό κυβέρνησης, άλλαξαν τα δεδομένα και οι πληροφορίες θέλουν τον Ανδρέα Λοβέρδο να ετοιμάζεται να βγάλει από το συρτάρι του τις 77 σελίδες του κειμένου για την Έλληνική Ανόρθωση.
Χθες πάντως στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός έθεσε για παράδειγμα πάλι το θέμα του εθνικού διαπραγματευτή θέτοντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο 8 σημεία.

1. Οι τρεις αρχηγοί ,οι οποίοι αποφάσισαν να σηκώσουν το βάρος των προβλημάτων της χώρας και των πολιτών , πρέπει  να καθίσουν σε ένα στρογγυλό τραπέζι και να επιλέξουν μια κυβέρνηση που θα συγκροτείται απ' ό,τι καλύτερο διαθέτουν τα κόμματά τους, αλλά και η χώρα γενικότερα.
 2. Ζητώ από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να  κάνει αυτήν την αξιολόγηση όλων των στελεχών της παράταξης με απόλυτη ελευθερία, αξιοκρατικά δίχως επετηρίδα, χωρίς να δεσμεύεται  από κανέναν μας .
 3. Ως εκ περισσού η διευκρίνιση πως δεν αυτό-προτείνομαι. Επισημαίνω, όμως , πως στις πρωτοφανείς συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα, οι δήθεν τεχνοκρατικές λύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης είναι απαράδεκτες.
 4. Η προώθηση της λύσης των προβλημάτων μας , οφείλουμε να συμφωνήσουμε πως, πρέπει να γίνει κατά βάση από δημοκρατικά νομιμοποιημένους πολιτικούς. Αυτή είναι η αλήθεια.

5. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την υπεύθυνη πολιτική δύναμη της Κεντροαριστεράς και δεν μας  επιτρέπεται να το μετατρέψουμε σε παρατηρητή των προσπαθειών των άλλων.
 6. Η Βουλή, με πρόταση της Κυβέρνησης, επιλέγει τον Εθνικό Διαπραγματευτή και συγκροτεί την ομάδα του. Τη σχετική ιδέα έχει διατυπώσει έλληνας τεχνοκράτης στην Επιτροπή της Ε.Ε.
 7. Για να αντιληφθούμε τη δυναμική της πρότασης, ας σκεφτούμε ως εθνικό διαπραγματευτή τον κύπριο νομπελίστα Χριστόφορο Πισσαρίδη!
 8. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται στις Βρυξέλλες.
Λίγα πράγματα εισακούστηκαν
blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου