Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

H κρίση γονάτισε τη βιομηχανία του σεξ



Απο δεκάδες «κραχ» κλονίζεται καθημερινά η εγχώρια βιομηχανία του σεξ! Η οικονομική ύφεση έχει γονατίσει τους επιχειρηματίες του «ροζ» κλάδου, οι οποίοι, προ Μνημονίου, έκανα χρυσές δουλειές.

Οι πελάτες μας έχουν μειωθεί κατα 70%
Στους οίκους ανοχής οι ερωτικές συνευρέσεις έχουν μειωθεί κατα 70%. Ελλείψει χρημάτων, ακόμη και οι σταθεροί πελάτες έχουν σταματήσει τις συχνές επισκέψεις.« Αν κάποιος ειναι σταθερός πελάτης και πει ότι δεν μπορεί να πληρώσει, για παράδειγμα, 30 ευρώ,τότε ρίχνουμε την τιμή». Δηλώνει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων, Δήμητρα Κανελλοπούλου.


Sex shops -Eμειναν λιγότερα από τα μισά και υπολειτουργούν
Μεγάλο πλήγμα έχουν υποστεί τα sex shops, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους την τελευταία δεκαετία στην Αθήνα και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, έγιναν μόδα και έσπασαν τα ταμπού που υπήρχαν στην ελληνική κοινωνία. Στο παρελθόν υπήρξαν προσοδοφόρες επιχειρήσεις, με το μέσο τζίρο ενός sex shop να ξεπερνά τα 12.000 ευρώ το μήνα.



Πτώση τζίρου κατα 50%
Τα πάντα έχουν αλλάξει. Τον Ελληνα, πλέον, τον ενδιαφέρει η επιβίωσή του..» αναφέρει ο Γιώργος Χρυσοσπάθης, οργανωτής της έκθεσης «Erotic Dream» που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα. Φέτος για πρώτη χρονιά η έκθεση δεν τράβηξε τα βλέμματα των ενδιαφερομένων, καθώς υπολόγιζαν ακόμη και τα 15 ευρώ που κόστιζε η είσοδος. «Πράγματι ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Οταν ξεκίνησε η έκθεση, το 2008, τα περίπτερα έκαναν απίστευτα μεγάλο τζίρο. Φέτος σημειώθηκε πτώση κατα 50%».

Αισθησιακές ταινίες -Η πορνογραφία δεν... πουλάει

Στο κόκκινο βρίσκονται οι πωλήσεις αισθησιακών ταινιών. Η πορνογραφική παραγωγή, που άνθησε τη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα στην οποία απασχολούνταν περίπου 1.000 άτομα, σήμερα δέχεται απανωτά χτυπήματα. Στέλεχος της εταιρίας παραγωγής πορνό « Σειρήνα» τονίζει χαρακτηριστικά: «Το διάστημα αυτό η μείωση αγγίζει το 70%. Εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες, δεν έχουν ούτε χρήματα αλλά ούτε την ψυχολογία για να αγοράσουν DVDs. Σιγή ιχθύος παρατηρείται και στις «ροζ» τηλεφωνικές γραμμές που πριν από λίγα χρόνια «έσπαγαν» τα τηλέφωνα( η διαφημιστική δαπάνη ξεπερνούσε τα 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο»




real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου