Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Κάρολου Παπούλια με τον Ιταλό ομόλογό του Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει την Δευτέρα στη Ρώμη τον Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο

Συνάντηση Κάρολου Παπούλια με τον Ιταλό ομόλογό του






 
 
Συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο θα έχει το απόγευμα (16:30) της Δευτέρας στη Ρώμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται ήδη από την Κυριακή στην Ιταλία και το πρωί παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες της μάχης του Ρίμινι.


Η συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Τζ.Ναπολιτάνο θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρο Κυρηνάλιο στη Ρώμη. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Κ.Παπούλιας και ο Ιταλός ομόλογός του θα κάνουν δηλώσεις από κοινού.


Το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι και παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιταλίας Γεννάδιου.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες και Ιταλούς επιζώντες, που συμμετείχαν στην ιστορική αυτή μάχη.


Στο Ρίμινι, μετέβησαν επίσης ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο διοικητής της τρίτης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας «Ρίμινι», ταξίαρχος Νικόλαος Μανωλάκος.


Από ιταλικής πλευράς ήταν παρόντες ο δήμαρχος του Ρίμινι Αντρεά Νιάσι και ο νομάρχης της περιοχής, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το σύνολο της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου