«Οι αξιώσεις της τρόικας με βρίσκουν αντίπαλο», υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης. «Δεν πρόκειται να δεχτώ, ούτε να ψηφίσω, ούτε εγώ, ούτε οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τις μεταβολές που θέλει αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα», διευκρίνισε και
σημείωσε: «Μέχρι τέλους αυτή θα είναι η σταθερή και αμετακίνητη άποψη μου»
Υπογράμμισε ότι όσα ζητεί η τρόικα είναι η επιλογή να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει και πρόσθεσε ότι δεν έχουν δημοσιονομικό όφελος, αλλά επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα τοπίο στο οποίο θα είναι ουσιαστικά καθηλωμένες οι αμοιβές. Παράλληλα, προέβλεψε έξαρση των απολύσεων και άνοδο της ανεργίας.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέτρα, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι η συζήτηση συνεχίζεται.
«Η παράταση της εκκρεμότητας δεν βοηθά [...] φανταζόμουν διαφορετικά τον περασμένο Ιούνιο τη διαπραγμάτευση», δήλωσε από τη μεριά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας όμως ότι στηρίζει την κυβέρνηση.
Επανέλαβε ότι η συμφωνία θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και να πείθει τον ελληνικό λαό, τους εταίρους και τις αγορές, προκειμένου να υπάρξει λύση στην ελληνική κρίση. Επέμεινε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς οριζόντια μέτρα, ενώ για τα εργασιακά αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν πρέπει να ανοίξει και αυτό το μέτρο. Όπως νωρίτερα έκανε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έκρινε ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος και δεν θα βελτιώσουν οι αλλαγές την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Πρόσθεσε ότι δεν άλλαξε κάτι από τις αρχές του έτους και τις προηγούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, λέγοντας πως «είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό να ξανανοίγει η συζήτηση».
Παράλληλα, ανέφερε ότι υπεύθυνη για τα δημόσια οικονομικά είναι η ελληνική κυβέρνηση, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο.Αναφερόμενος σε απαιτήσεις της τρόικας για έλεγχο ακόμη και των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας μέσω ενός ειδικού λογαριασμού. Πηγές πάντως του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Για ακόμη μία φορά δήλωσε ότι το πακέτο των μέτρων θα πρέπει να είναι το τελευταίο. Όπως διευκρίνισε, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει από τους ομολόγους του μέσα στις επόμενες ώρες, ώστε το πλαίσιο που θα κατατεθεί στη Βουλή να είναι ολοκληρωμένο και να αφορά και στη βιωσιμότητα του χρέους.
Μετά την αποχώρηση των δύο αρχηγών συνεχίστηκε στη Βουλή η σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
matrix24
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου