Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Στουρνάρας: Θα γίνει και νέο κούρεμα του χρέους


Στουρνάρας: Θα γίνει και νέο κούρεμα του χρέους
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το «λάθος» του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων της, για νέο «κούρεμα» του χρέους, σε περίπτωση που η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε πως η σχετική συμφωνία έχει συμπεριληφθεί στην απόφαση του Eurogroup Δεκεμβρίου και θα τεθεί σε ισχύ όταν και εφόσον η χώρα μας εξασφαλίσει πολύ νωρίτερα τα πλεονάσματα.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι δεν θα περικοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις, ούτε θα μπουν νέοι φόροι.

Προηγουμένως, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αξιοποιεί την παραδοχή του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι δεν είναι ακαδημαϊκό θέμα η ανεργία και η φτώχεια που έχει προκαλέσει η ύφεση στη χώρα.

Πυρά από το ΚΚΕ

«Κοροϊδία του λαού» χαρακτηρίζει με σχόλιό του το ΚΚΕ τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για το «λάθος» του ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι αυτή «αποκρύπτει ότι τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, διακηρύσσουν συνεχώς την απαίτηση για απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματος, δηλαδή για συνέχιση και επιτάχυνση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων».

«Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί τον εμπαιγμό ότι η διόρθωση του "λάθους" θα τον ανακούφιζε από τα βάσανά του, γιατί αυτά δεν έχουν τη ρίζα τους σε λάθος υπολογισμούς, αλλά στην πολιτική κατεδάφισης των λαϊκών δικαιωμάτων για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετούν και η ΕΕ και το ΔΝΤ» επισημαίνει το ΚΚΕ.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου