Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΣΩΝΤΑΣ ΤΣΙΧΛΑ Αυξάνεται η απόδοση του εγκεφάλου!


Αν είσαστε από εκείνες που είναι εξαρτημένες από τις τσίχλες, μπορείτε πλέον να έχετε μια αιτία παραπάνω για να συνεχίσετε να μασάτε!

Μια έρευνα που έγινε από Ιάπωνες επιστήμονες του "Εθνικού Ινστιτούτου Ακτινολογικών Ερευνών", δείχνει πως η τσίχλα δρα θετικά ερεθίζοντας τον εγκέφαλο και την λειτουργία του, γεγονός που αυξάνει την δυνατότητα σκέψης, τα επίπεδα προσοχής και τους χρόνους αντίδρασης.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο "Brain and Cognition", πραγματοποιήθηκε σε 19 υγιείς νέους ηλικίας μεταξύ 20 και 34, με την πρόθεση να αποκρυπτογραφηθεί η σχέση μασήματος και ικανότητας σκέψης και προσοχής ύστερα από μια σειρά τεστ που είχαν διάρκεια μισής ώρας.

Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και έδειξαν πως: Οι εθελοντές που μασούσαν τσίχλα είχαν πιο γρήγορη αντίδραση σε σχέση με το όσους δεν μασούσαν.

Οι υποθέσεις και η εξήγηση αυτών των αποτελεσμάτων από μεριάς των επιστημόνων, βασίζονται στην διαπίστωση πως μασώντας τσίχλα πραγματοποιείται μεγαλύτερη συγκέντρωση αίματος στον εγκέφαλο που έχει αντίκτυπο στην επεξεργασία της γνώσης και στην αίσθηση χαλάρωσης που μας δίνει το μάσημα της τσίχλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου