Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται "ζεστό" χρήμα στη Κεντρική Μακεδονία μέσω ΕΣΠΑ

"Ζεστό" χρήμα ύψους 90 εκατ. ευρώ, αναμένεται να εισρεύσει στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού και υπηρεσιών του ΕΣΠΑ 2007-2013. Στο πλαίσιο

του νέου προγράμματος -το οποίο στοχεύει στην υλοποίηση
επενδύσεων προσανατολισμένων στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής- εκτιμάται ότι θα εγκριθούν οι φάκελοι περίπου 2.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας -νέων, υφιστάμενων ή υπό σύσταση.


Η συνολική δημόσια δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 456 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 90 εκατ. θα κατευθυνθούν στην Κεντρική Μακεδονία, όπως γνωστοποίησε ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ- ΑΝΕΜ), Σπύρος Σκοτίδας, μιλώντας σε εκδήλωση, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία ΣΑΜΑΡΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕ, σε συνεργασία με οκτώ ελληνικά και διμερή επιμελητήρια και φορείς. Κατά τον ίδιο, οι προτάσεις για ένταξη στο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο των κατά τόπους Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αυστηρά από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 25 Απριλίου, στη διεύθυνση www.ependyseis.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου