Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τα μηνύματα που έστειλε η εκλογή στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


20130315-073313.jpg
Τη σφραγίδα του και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έβαλε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύοντας στις δύο πρώτες θέσεις δύο «δικά» του στελέχη της νεότερης γενιάς, τους Αντώνη Σαουλίδη και Παναγιώτη Αλαμάνο.
Μάλιστα ο Θεσσαλονικιός Αντώνης Σαουλίδης ήρθε πρώτος σε σταυρούς (61) μολονότι το όνομά του δεν υπήρχε στην επίσημη πρόταση της ηγεσίας και κατέθεσε υποψηφιότητα ως
αυτοπροτεινόμενος. Κοντά στον νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται επίσης η Χαρά Κεφαλίδου και η Νάντια Γιαννακοπούλου.
Τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας έστειλαν πολλά μηνύματα στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το πρώτο είναι ότι ο Ν. Ανδρουλάκης έχει τέτοια δυναμική που μπορεί να περνάει «σφήνα» στα όργανα στελέχη του. Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι «τιμωρήθηκαν» δύο στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οι Πάρης Κουκουλόπουλος και Συλβάνα Ράπτη.
Ο μεν Κουκουλόπουλος εξελέγη οριακά στο νέο όργανο επειδή όπως έλεγαν στην Ιπποκράτους «τα έκανε μπάχαλο στις διαβουλεύσεις για το Πολιτικό Συμβούλιο» και η δε Συλβάνα Ράπτη που συγκέντρωσε τους λιγότερους σταυρούς πληρώνοντας όπως φάνηκε την πρόσφατη κόντρα της ηγεσίας με τους ευρωβουλευτές. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν υπάρχει εκπρόσωπος της ευρωομάδας στο ανώτατο κεντρικό όργανο.
Το επόμενο μήνυμα που εστάλη στον κ. Βενιζέλο ήταν από τους σκληρούς βενιζελικούς (Αντωνίου, Πανταζής) οι οποίοι κατάφεραν να βάλουν από την πίσω πόρτα στο Πολιτικό Συμβούλιο τον Κώστα Μπελτεγρή στέλεχος της νεώτερης γενιάς ο οποίος αυτοπροτάθηκε καθώς βγήκε την τελευταία στιγμή από την επίσημη πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, η ψηφοφορία για το Πολιτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε το αίτημα της ανανέωσης αφού βγήκαν συνολικά 4 στελέχη της νεώτερης γενιάς (Σαουλίδης, Πιερρακάκης, Αλαμάνος, Μπελτεγρής) όπως επίσης και την αδυναμία της ομάδας των 75 (Καρχιμάκης) να στείλει και δεύτερο στέλεχός της στο νέο όργανο.
Η Άσπα Παπαηλιού έμεινε εκτός…
Ως προσωπική αποτυχία του κ. Βενιζέλου λογίζεται η αδυναμία του να αναδείξει στο Πολιτικό Συμβούλιο τον γραμματέα της α’ Νομαρχιακής Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου.
Παρ’ όλα αυτά σχεδόν όλοι έφυγαν χθες το βράδυ ικανοποιημένοι από την Ιπποκράτους θεωρώντας πως πέτυχαν ότι καλύτερο μπορούσαν. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί το νέο Πολιτικό Συμβούλιο σε πλήρη σύνθεση δηλαδή οι 13 εκλεγμένοι και οι 4 ex officio συμμετέχοντες.
Πηγή: new post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου