Στρατηγική πόλωσης και μετωπικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει ρήγματα στην κυβερνητική πλειοψηφία ενόψει των ψηφοφοριών στη Βουλή για τον φόρο ακινήτων και τον προϋπολογισμό.
Η πόλωση αυτή οξύνει το πολιτικό κλίμα ενώ έως τώρα δεν έχει φέρει αποτέλεσμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο μετά την γκάφα της πρότασης δυσπιστίας που συσπείρωσε το ΠαΣοΚ και την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα καταψηφιστεί από τη ΝΔ, το ΠαΣοΚ και τη ΔΗΜΑΡ, υπέστη χθες νέα κοινοβουλευτική ήττα λόγω της άρνησής του να ψηφίσει την τροπολογία για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων.
Μία άρνηση που όχι μόνο προκάλεσε σύγχυση στα στελέχη του κόμματος αλλά και δεν μπόρεσε να πείσει την κοινωνία, η οποία στη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί ένα κόμμα της Αριστεράς αρνείται τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων.
Ακόμη και στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στην ηγετική ομάδα εξέφραζαν τις τελευταίες ημέρες τον έντονο προβληματισμό τους για την τροπή που πήραν τα πράγματα στο θέμα αυτό και καταλόγιζαν προχειρότητα και σπασμωδικούς χειρισμούς στην ηγεσία του κόμματος. «Η επιλογή να βγει μπροστά ο ίδιος ο πρόεδρος για ένα θέμα που έχει και τεχνικά χαρακτηριστικά ήταν λάθος τελικά», τόνιζε στέλεχος από την πλευρά της μειοψηφίας. «Γιατί το σηκώσαμε τόσο ψηλά το θέμα και επικοινωνιακά, ενώ δεν είχαμε διαμορφώσει τη δική μας πρόταση», προσέθετε.
Η «ερασιτεχνική» αντιμετώπιση του θέματος από την Κουμουνδούρου ενισχύει την άποψη μεγάλου μέρους της κοινωνίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα κόμμα διαμαρτυρίας, χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα. Προς επίρρωση της άποψης αυτής, χθες ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στη γραμματεία του κόμματος ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν «θεματικά συνέδρια» και άλλες... 5 επιτροπές (πλην αυτής για το πολιτικό σύστημα) με στόχο τη δημιουργία προγράμματος. Μάλιστα μία από τις επιτροπές που θα συγκροτηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως θέμα «τη διαπραγμάτευση δανειακής σύμβασης» (χρέος, τράπεζες, ρευστότητα).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου