Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Κ. Πιερρακάκης : οι πράξεις ειναι πάντα πιο ηχηρές απο τις απόψεις

Στην Τρίπολη παραβρέθηκε, την Τετάρτη, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Μονάδας Ανάπτυξης πολιτικών, Κυριάκος Πιερρακάκης για να μιλήσει σε εκδήλωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ και με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Ο κ. Πιερρακάκης έκανε μια σύντομη ανάλυση για το πώς η χώρα μπήκε στο μνημόνιο και ποιο ήταν το παραγωγικό της μοντέλο πριν την κρίση.

«Το 2009 το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μόνο του την διαχείριση ενός μείζονος
εθνικού θέματος με τον χειρότερο δυνατό συσχετισμό στην Ευρώπη, με έλλειψη μοντέλων για το πώς θα έπρεπε να διαχειριστούμε το πρόβλημα και με ένα κατακερματισμένο εσωτερικό μέτωπο, όπου ο καιροσκοπισμός μπήκε πάνω από το εθνικό συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης
Για το σήμερα ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «η χώρα βρίσκεται προ των πυλών των δίδυμων πλεονασμάτων (προυπολογισμός, εξωτερικό ισοζύγιο)», υπογραμμίζοντας «ότι κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η χώρα αποκτά μεγαλύτερο βάρος – διαπραγματευτικό και πολιτικό».
Στην ομιλία του ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Αυγή για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.
«Οι προτάσεις του κ. Τσίπρα για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, δεν είναι απλά σε λάθος κατεύθυνση, αλλά η εφαρμογή τους θα απαιτούσε την κατάργηση όχι απλά κανόνων της οικονομίας αλλά και νόμων της φυσικής», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Δεν έμεινε ασχολίαστο και το ζήτημα που προέκυψε της προηγούμενες ημέρες με αφορμή τη συνέντευξη Τσίπρα, περί αποστασίας βουλευτών.
«Ο κ. Τσίρπας συνειδητοποιεί ότι έχει πιάσει δημοσκοπικό ταβάνι και τώρα απευθύνεται στους βουλευτές άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων, μήπως και δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας δυναμικής που δεν υφίσταται.. Το κάλεσμά του για αποστασία ήταν τόσο αγοραίο, κάτι το οποίο εκτός του ότι υποτιμά ευθέως τους βουλευτές, εν τέλει συνιστά πολιτική γκάφα.»
Αιχμές άφησε ο κ. Πιερρακάκης και κατά όσων διαφοροποιούνται τις τελευταίες ημέρες και κάνουν λόγο για μια άλλη πολιτική.
«Στην ασκούμενη πολιτική υπάρχει περιθώριο για βελτίωση και βελτιώσεις γίνονται καθημερινά, αλλά στο πλαίσιο του εφικτού. Όλοι όσοι εντός ή εκτός παράταξης, έπειτα από 3,5 χρόνια, ανακάλυψαν ξαφνικά ότι υπάρχει και μια άλλη πολιτική, χωρίς φυσικά να την ορίζουν, θα πρέπει πρώτα να μας εξηγήσουν, γιατί αυτή την άλλη πολιτική δεν την εφήρμοσαν όταν είχαν κυβερνητικές θέσεις. Ή αν την εφάρμοσαν γιατί εμείς δεν το αντιληφθήκαμε», τόνισε το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε με έμφαση:
«Οι πράξεις είναι πάντα πιο ηχηρές από τις απόψεις. Ιδιαίτερα όταν οι συγκεκριμένες απόψεις έπονται».
Τέλος. ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στην στρατηγική που θα πρέπει να υπάρξει για την αναγέννηση του προοδευτικού χώρου, η οποία και περνά μέσα από τρία σημεία.
Πρώτον, στόχευση στο «Μετά»-Στην εποχή μετά το μνημόνιο: Στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, στο νέο παραγωγικό μοντέλο για την χώρα, στο κοινωνικό κράτος και συνοχή.
Δεύτερον, στην ανανέωση:Mια ανανέωση, η οποία δεν θα αφορά την ανανέωση των προσώπων, αλλά το περιεχόμενο της πολιτικής. Μια ανανέωση στον προγραμματικό μας λόγο, η οποία θα μας επιτρέψει να απευθυνθούμε εκ νέου στα κοινωνικά στρώματα που απομακρύνθηκαν από εμάς κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Τρίτον, αντοχή:Θα είναι ιστορικό έγκλημα, αν 3,5 χρόνια επίπονων προσπαθειών του ελληνικού λαού, θυσιαστούν στον βωμό των συμφερόντων μερίδας του πολιτικού συστήματος. Σύντομα η χώρα θα βρίσκεται εκτός μνημονίου. Όπως άντεξε η χώρα, έτσι θα πρέπει να αντέξει και η παράταξη. Όλες οι ιστορικές παράμετροι ορίζουν ότι αυτός θα είναι ένας αγώνας αντοχής. Και οι αγώνες αντοχής κερδίζονται μόνο με υπομονή και επιμονή.
Και έκλεισε με μια φράση του πρώην Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Μιτεράν
«Να δώσουμε χρόνο στον χρόνο»


e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου