Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δόθηκε λύση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Η σταθερή στάση του προέδρου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το αντάρτικο των βουλευτών της ΝΔ απέδωσαν καρπούς. Μετά τη μαραθώνια σύσκεψη που είχαν το βράδυ της Πέμπτης  ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, ο κ. Στουρνάρας αναγκάστηκε σε αναδίπλωση.


«Μέσα στο πλαίσιο των εσόδων που θέλουμε, θα κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός των οικονομικών.

Επί του θέματος, ο Ε. Βενιζέλος, δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι «Στο ζήτημα αυτό θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπ όψιν οι παρατηρήσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και θα γίνουν οι μεγαλύτερες δυνατές βελτιώσεις, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου», ξεκαθαρίζοντας ότι η φωνή των βουλευτών θα ακουστεί.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε επιπλέον ότι το θέμα του ΕΣΠΑ βρίσκεται στην τελική ευθεία, ενώ μικρή παράταση πήρε η συζήτηση για το θέμα των ναυπηγείων για το οποίο θα γίνει νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα -πιθανότατα την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Τέλος σε ότι αφορά το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που έκανε λόγο για αναβολή της επίσκεψης της Τρόικα,  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι ήταν ψευδές και ανακριβές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου