Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ψηφίζεται επί της αρχής το ν/σ για κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου

Ψηφίζεται σήμερα επί της αρχής, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου, τον επανέλεγχο των προσλήψεων πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και την αξιολόγηση με προκαθορισμένη ποσόστωση. Παραμένουν ωστόσο οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού
παραμένουν.

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, δήλωσε στην ομιλία του πως «δεν πολεμάμε το κράτος, αλλά τον κρατισμό» και πως «κράτος δικαίου σημαίνει μικρό κράτος». «Αξιολογήσεις με ποσοτικούς στόχους και ποιοτικά κριτήρια δεν υπάρχουν» αντέταξε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Ο υπουργός στην Επιτροπή, παρουσίασε ως εκθέσεις αξιολόγησης τις περίφημες προτάσεις Πάγκαλου και προσπάθησε να εξαπατήσει τη Βουλή». «Η κυβέρνηση, συνεχίζει ακάθεκτη τον κατακερματισμό του κράτους, δέσμια ποσοτικών αλλά και δρακόντειων μνημονιακών στόχων» σημείωσε στην εισήγησή του ο Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ).

Οργισμένο υπήρξε το ξέσπασμα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος χαρακτήρισε «αξιοθρήνητη» την τοποθέτηση του εισηγητή της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «απολύει όλο τον κόσμο χωρίς κριτήριο και χωρίς αξιολόγηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου