Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μανιάτης: Αναβαθμίζεται ο διεθνής ρόλος Αθήνας και Θεσσαλονίκης

«H αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης» είναι σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη η βασική επιδίωξη του σχεδίου νόμου για τα νέα ρυθμιστικά σχέδια «Αθήνας - Αττικής» και «Θεσσαλονίκης».
Βασικές αρχές των ρυθμιστικών σχεδίων των δύο πόλεων είναι η ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας,
αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, βιώσιμη χωρική ανάπτυξη, αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
«Τα δύο νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας - Αττικής και Θεσσαλονίκης, αποτελούν τον οδικό χάρτη για τα επόμενα 20 χρόνια, με βασική στρατηγική επιδίωξη τη βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της οποίας η οικονομική πρόοδος, η κοινωνική συνοχή και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν αναπόσπαστες, ισότιμες και αλληλοσυμπληρούμενες συνιστώσες», δήλωσε σχετικά ο κ. Μανιάτης.
Επισήμανε, ότι «το τελικό σχέδιο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο χωροταξικό, πολεοδομικό και αναπτυξιακό περιβαλλοντικό πλαίσιο, που θα συμβάλει στην απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ευημερία των κατοίκων, αξιοποιώντας όλες τις προοπτικές και δυνατότητες του τόπου μας».
Για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης, το οποίο εκπόνησε ο Οργανισμός Θεσσαλονίκης, η δημόσια διαβούλευση έληξε στις 15-6-2011, ενώ το κείμενο, όπως διαμορφώθηκε από τον Ιούνιο του 2011, αποτελεί το δεύτερο μέρος του σχεδίου νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου