Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ για τις συνθήκες θανάτου του βαρυποινίτη

«Ο νόμος της ζούγκλας δεν είναι αποδεκτός σε μια δημοκρατική κοινωνία» δήλωσε ο εισηγητής Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος με αφορμή το θάνατο του βαρυποινίτη Αλβανού Ίλι Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.



Ο Καρέλι κατηγορείτο για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου και μεταφέρθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης στις 15.45 στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών για λόγους προσωπικής του ασφάλειας.
 Ωστόσο ο Καρέλι βρέθηκε την Παρασκευή νεκρός στο κελί του με
κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του, σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα προήλθαν από κάποιο όργανο -κι όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα.



Ο κ. Τριαντάφυλλος, τόνισε ότι η Πολιτεία θέτει τους κανόνες και επιβάλει την τιμωρία σε κάθε εγκληματία, όσο ειδεχθές έγκλημα και αν έχει αυτός διαπράξει.



«Η άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων συνιστά υποχρέωση της ευνομούμενης Πολιτείας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου