Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΕΥΑ ΓΑΡΓΑΛΑ : Το όραμά μου για την Θεσσαλονίκη εκφράζεται απόλυτα από τη ρήση του Αριστοτέλη: «Σκοπός της πόλης δεν είναι μόνο το ζην αλλά το ευ ζην».

Οραματίζομαι μια πόλη στην υπηρεσία της ευδαιμονίας των πολιτών της. Οραματίζομαι μια τέτοια δομή και προσανατολισμό της πόλης ώστε να εξυπηρετείται η συλλογική ζωή και η αρμονική συνύπαρξη, να παρέχεται υψηλή ποιότητα ζωής και να προσφέρονται στους πολίτες όλες οι ευκαιρίες ανάπτυξης της οικονομικής, επαγγελματικής και πνευματικής
δραστηριότητάς τους.

Με αυτές τις σκέψεις συνάντησα το όραμα του Δημάρχου μας Γιάννη Μπουτάρη για μια πόλη σύγχρονη, ασφαλή, ανοιχτή και δίπλα σε όλους τους ανθρώπους, για μια πόλη ανοιχτή στην Ευρώπη και στον κόσμο και ενώνω τις δυνάμεις μου με όλους όσους πιστεύουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση – εκπροσωπώντας εξ ορισμού την κοινωνία της πόλης – έχει την ευθύνη να υπηρετεί αποτελεσματικά, με διαφάνεια και υπευθυνότητα την ποιότητα ζωής και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Στο σημερινό μάλιστα ανταγωνιστικό περιβάλλον ο Δήμος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, ώστε να εξασφαλίσει τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης και τις καλύτερες προοπτικές για τους δημότες του.

Με απλά λόγια, πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχει για τους δημότες της και αυτοί πρέπει να είναι στο κέντρο του σχεδιασμού και των προτεραιοτήτων της.
Με τις σκέψεις αυτές, θα εργαστώ μαζί με όσους μοιράζονται το ίδιο όραμα, για μια Θεσσαλονίκη φιλική στους κατοίκους της και ελκυστική στους επισκέπτες της, μια Θεσσαλονίκη, του πολιτισμού, με τοπική ταυτότητα αλλά και διεθνή εμβέλεια, μία Θεσσαλονίκη που θα σέβεται την ιστορία της, αλλά συνάμα θα είναι ανεκτική στο διαφορετικό, ανοιχτή στην κοινωνία.

Θα εργαστώ ώστε η Θεσσαλονίκη να καταστεί ένα ευρωπαϊκό περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας στα Βαλκάνια. Θέλω η Θεσσαλονίκη να καταστεί η βασίλισσα πόλη στην πράξη και όχι μόνο στα χαρτιά.
Για όλους εμάς που είτε γεννηθήκαμε είτε αποφασίσαμε να ζήσουμε εδώ, η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της ζωής μας, είναι μέρος του χαρακτήρα μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας.

Δυστυχώς όμως, δεν είναι ακόμη η πόλη που θα θέλαμε. Δεν μας προσφέρει τις υπηρεσίες που μία σύγχρονη πόλη οφείλει να προσφέρει στους κατοίκους της και σίγουρα δεν μας εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής που μας αξίζει. Σήμερα, το ιστορικό της κέντρο παραμένει υποβαθμισμένο και απωθητικό τόσο για τους κατοίκους όσο και για όσους θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά και επιχειρηματικά, δεν υπάρχουν χώροι πράσινου, ούτε επαρκείς χώροι στάθμευσης, υπάρχει έλλειψη καθαριότητας και ανεπαρκείς συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα την γενική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στις γειτονιές της πόλης. Πρέπει, να γίνουν πολλά ακόμη κι αυτά θα τα κάνουμε όλοι μαζί.

Για το πώς είναι η Θεσσαλονίκη σήμερα, μπορεί να ευθύνονται άλλοι, για το πώς όμως θα είναι η Θεσσαλονίκη αύριο και για το πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη όπου θα ζήσουν τα παιδιά μας, την ευθύνη θα την έχουμε όλοι εμείς.
Η γνώση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης, αλλά και η μελέτη του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισαν άλλες πόλεις, σε ολόκληρο τον κόσμο, παρόμοια προβλήματα, δείχνουν ότι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να τις εφαρμόσουμε.

Ήρθε η ώρα, να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη προς το καλύτερο, ήρθε η ώρα να λειτουργήσουμε διαφορετικά, να πάρουμε εμείς, οι δημότες, στα χέρια μας την τύχη της πόλης μας και να αμφισβητήσουμε την προδιαγεγραμμένη μοίρα της, γιατί θέλουμε μια Θεσσαλονίκη που θα μας ενθουσιάζει, θέλουμε μια Θεσσαλονίκη που θα μας αντιπροσωπεύει και θα μας κάνει υπερήφανους καθημερινά.
Στην υπηρεσία του στόχου αυτού πιστεύω ότι μπορώ – και δεσμεύομαι γι’ αυτό:
• Να προσφέρω καινούργιες ιδέες και να τις μετατρέπω σε πράξεις.
• Να συνεργαστώ σαν μέρος της ομάδας για το κοινό καλό.
• Να στηρίξω ακράδαντα τα δικαιώματα των πολιτών και του συνόλου κόντρα στα συμφέροντα των λίγων.
• Να κάνω περήφανους τους δημότες για την επιλογή τους.
Στην επαγγελματική μου διαδρομή έμαθα να δουλεύω σκληρά και να κάνω το όραμα πράξη, να μετατρέπω προτάσεις και σχεδιασμούς σε έργο χειροπιαστό.
Αυτό δεσμεύομαι να κάνω και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού και την εφαρμογή συγκεκριμένων προτάσεων, που συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις και το όραμα του Δημάρχου μας Γιάννη Μπουτάρη.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά είμαι πολίτης, μια πολίτης που νοιάζεται για την πόλη της και που καταλαβαίνει ότι, εάν είναι να αλλάξουν αυτά που μας δυσαρεστούν, πρέπει να τα αλλάξουμε εμείς.
Γι’ αυτό, αποφάσισα να διεκδικήσω την ανάληψη αυτής της ευθύνης. Αυτή όμως την προσπάθεια δεν μπορώ να την υλοποιήσω μόνη μου. Χρειάζομαι τη δική σας στήριξη, τη δική σας βοήθεια και τη δική σας ενεργό συμμετοχή.

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Μπουτάρη
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου