Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μήνυμα Βενιζέλου προς Σαμαρά: Οχι αναθεώρηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει να συνενοηθεί με το ΠΑΣΟΚ για να καθορίσουν από κοινού την ατζέντα της συνταγματικής αναθεώρησης έστειλε χτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια ACTION24, KONTRA και EXTRA3.
Αφησε να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να προxωρήσει η συνταγματική
αναθεώρηση λόγω απουσίας συνθηκών πολιτικής συναίνεσης στο ελληνικό κοινοβούλιο
Στις δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να προxωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση λόγω απουσίας συνθηκών πολιτικής συναίνεσης στο ελληνικό κοινοβούλιο τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ υπάρχουν συνθήκες συμβολικού εμφυλίου πολέμου, εδώ υπάρχει μια μιζέρια, μια μικροκομματική αντίληψη, δεν αναγνωρίζει κανείς σε κανέναν τίποτα, πως θα μπούμε σε μια συζήτηση για τους θεσμούς, για τη Βουλή, για το εκλογικό σώμα, για το εκλογικό σύστημα, για τις περιφέρειες, για τη δικαιοσύνη;».
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο του κόμματος, σημειώνουν στο TheTOC ότι η παρέμβαση Βενιζέλου αφορούσε κυρίως τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου για την συνταγματική αναθεώρηση που έγιναν χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ. 
Ο κ. Βενιζέλος στην συνέντευξή του άφησε να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετώπισε με προχειρότητα το θέμα
Ο κ. Βενιζέλος στην συνέντευξή του άφησε να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετώπισε με προχειρότητα το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης.
Χτύπησε δε το καμπανάκι του κινδύνου στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: «θα ήταν τραγικό λάθος και επικίνδυνο να πούμε ότι συμφωνούμε όλοι πως υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης και ψηφίζουμε με 180 ανοίγει η διαδικασία αναθεώρησης χωρίς να έχουμε πει προς ποια κατεύθυνση και με ποιο συγκεκριμένο τρόπο θα αλλάξουμε κάτι και στην επόμενη Βουλή να έρθει η απλή πλειοψηφία με 151 να διαμορφώσει το Σύνταγμα όπως θέλει». 
Επί της ουσίας το ΠΑΣΟΚ, ζητά να είναι συνδιαμορφωτής της ατζέντας 
Επί της ουσίας το ΠΑΣΟΚ, ζητά να είναι συνδιαμορφωτής της ατζέντας για την συνταγματική αναθεώρηση με τη ΝΔ προκειμένου να καθοριστεί εκ των προτέρων το πεδίο των αλλαγών.
Παράλληλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του υπονοεί ότι απαιτούνται πολιτικές κινήσεις μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου  αποφευχθεί ο κίνδυνος, στην περίπτωση που αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές όπου μπορεί να έχει πάρει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, να δοθεί η δυνατότητα στην επόμενη Βουλή να διαμορφώσει το Σύνταγμα όπως θέλει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου