Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

''ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΖΟ''...

Σε διάψευση του του δημοσιεύματος των Financial Times για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο πρόεδρος της Κομισιόν,  Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της Ελλάδας, προχώρησε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου  επέλεξε τον πρωθυπουργό που ήθελε, σημειώνοντας ότι από κοινού με τον κ. Σαμαρά είχαν συμφωνήσει από τον Ιούνιο του 2011 στον σχηματισμό κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «αστειότητα» το δημοσίευμα των Financial Times και υποστήριξε ότι ο κ. Μπαρόζο ούτε είχε την αρμοδιότητα, ούτε ήθελε, ούτε μπορούσε να λάβει εκ της θέσεώς του τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα το οποίο -όπως είπε- δεν επέτρεψε να διεξαχθεί επειδή η ευθύνη του ήταν τεράστια.

«Είχα ευθύνη απέναντι στις καταθέσεις σας και στη χώρα. Με κατέλαβε εξαπίνης ο κ. Παπανδρέου. Έπρεπε να μιλήσω για να κρατήσω τη χώρα όρθια», τόνισε.

«Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάω σε κάθε περίπτωση»

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε να επιμένει στο δίλημμα που έχει θέσει εν όψει των ευρωεκλογών. Όπως είπε κατά τη διάρκεια των σημερινών του δηλώσεων, όποια και αν είναι τα ποσοστά της Ελιάς, θα ήθελε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την επομένη των ευρωεκλογών.

«Οι πολίτες καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ψήφος τους θα ερμηνευτεί πολιτικά. Λέμε "ψηφίστε μας" για να μην αποσταθεροποιήσετε τη χώρα», είπε επίσης ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι εάν υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα όλα τα κόμματα πρέπει να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

«Προσωπικά αναλαμβάνω την πρώτη ευθύνη, θα κάνω τα πάντα, δεν πρόκειται κανείς να κρυφτεί σε σχέση με τις ευθύνες του. Αναλαμβάνω όλο το βάρος. Το πρόβλημα δεν είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Εναποθέτω την ευθύνη για τον τόπο στο λαό»,  τόνισε.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου