Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Βολές ΠΑΣΟΚ για δικαστικές αποφάσεις και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση τους , να αναδείξουν τα ερωτήματα όπως αυτά διατυπώνονται από τη κοινή γνώμη σε ότι αφορά τις αποφάσεις για τις περικοπές στις μειώσεις μισθών όπως αναιρούνται με δικαστικές αποφάσεις , είναι διατεθειμένοι να αναδείξουν στελέχη και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι αναφέρουν πως Η απόφαση του μισθοδικείου τελεί σε αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου
αίσθημα και προσθέτουν:
«Η απόφαση του μισθοδικείου για τα ειδικά μισθολόγια είναι μια απόφαση δεσμευτική και δεν μπορεί κανείς να την προσπεράσει» δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Δ. Καρύδης, συμπληρώνοντας όμως ότι η απόφαση «τελεί σε αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα του κόσμου που έχει υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές τα τελευταία χρόνια».
«Δεν είναι μόνο οι καθαρίστριες, είναι η πλειοψηφία των εργαζομένων και θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε κάθε απόφαση. Στην Ελλάδα του σήμερα πρέπει να σταματήσουν οι πρακτικές του παρελθόντος. Να υπάρχει κοινή στόχευση και κοινή πορεία για να βγει από την κρίση και να αδράξει τις ευκαιρίες. Έχουμε καταφέρει η χώρα να σταθεί στα πόδια της μέσα από αυτό τον τιτάνιο αγώνα τα τελευταία χρόνια.» τόνισε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γ. Κουτσούκος που επισημαίνει πως δεν φταίει το πολιτικό σύστημα όταν οι ίδιοι οι δικαστές δίνουν αφορμή να σχολιάζονται οι αποφάσεις τους. Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σ του ΥΠΟΙΚ «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/εε) – δημόσιο λογιστικό» αναφέρθηκε στο θέμα της τροπολογίας για τα αναδρομικά λέγοντας πως «σε μια ευνομούμενη πολιτεία ο σεβασμός των αποφάσεων της Δικαιοσύνης είναι κανόνας απαράβατος.». Ο κ. Γ. Κουτσούκος όμως συμπλήρωσε πως «δεν φταίει το πολιτικό σύστημα όταν οι ίδιοι οι δικαστές δίνουν αφορμή να σχολιάζονται οι αποφάσεις τους. Παραδείγματος χάριν, είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση της προσφυγής στη διαιτησία, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ αλλά δεν είναι αντισυνταγματική η κατάργηση της μετενέργειας;» ρώτησε. Υπάρχουν ερωτήματα, λοιπόν, που τα θέτει ο ίδιος ο πολίτης, όπως αυτά που δημιουργήθηκαν με την απόφαση του Μισθοδικείου ή την απόφαση των άλλων δικαστηρίων για τα αναδρομικά των μισθολογίων των ειδικών κατηγοριών, συμπλήρωσε.
Ο κ. Κουτσούκος αναφερόμενος στην τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών ότι θα λάβει υπ' όψιν και τις άλλες δικαστικές αποφάσεις ιδιαίτερα για τους ένστολους, επισήμανε ότι «με το νόμο 4093/2012 έγιναν περικοπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια, όπως στους πανεπιστημιακούς, στους ιατρούς. Άρα, λοιπόν, ναι μεν τα δικαστήρια κρίνουν κατά περίπτωση, διότι έτσι προσφεύγουν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά η υπεύθυνη κυβέρνηση και η πολιτεία οφείλει να σταθμίσει συνολικά τι επιπτώσεις έχει αυτό στον προϋπολογισμό και πώς θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να το ρυθμίζει κατά περίπτωση.» Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα προέρχεται από τις θυσίες του ελληνικού λαού και «άρα, υπάρχει ένα κόστος και ένα όφελος από αυτές τις αποφάσεις και πρέπει να το σταθμίσει η πολιτεία και να φέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση».
Παπατζηλίκια του ΣΥΡΙΖΑ με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για του δικαστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την κυβέρνηση και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι συμμορφώνεται με την απόφαση του ΣτΕ για τη ψήφο των μεταναστών,ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί την κυβέρνηση και πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι συμμορφώνεται με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ – και καθημερινά οργανώνει κινητοποιήσεις των καθαριστριών (έξαλλου όπως αναφέρεται και στην απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, «Με οδηγό τις συνεδριακές μας αποφάσεις θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας και των λαϊκών στρωμάτων. Έχουμε πολύτιμες εμπειρίες να αξιοποιήσουμε σε αυτή τη διαδρομή, τις Σκουριές, τους αγώνες των καθαριστριών...»),στην περίπτωση της απόφασης για τα ειδικά μισθολόγια των δικαστών, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει παρών και ζητά «η κυβέρνηση να κάνει εκτελεστές όλες τις δικαστικές αποφάσεις»! Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δήλωσε πως δεν θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία κατά την ψήφιση της τροπολογίας! Αυτή είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα κάνουν και λένε στις πλατείες, κι άλλα στην Βουλή όταν τα συμφέροντά τους το απαιτούν.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου