Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ τεστάρει ξανά τις συμμαχίες

Τις πολιτικές συμμαχίες του, ή έστω τη διαθεσιμότητα των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης για συμπόρευση σε συγκεκριμένα θέματα, «τσεκάρει» σήμερα το απόγευμα η Κουμουνδούρου, στην εκδήλωση που διοργανώνει με αφορμή το λεγόμενο «δασικό» νομοσχέδιο.
Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου σε συνδυασμό με την επίσημη
αντίδραση επ’ αυτού εκ μέρους της Αγίου Κωνσταντίνου, έχει δημιουργήσει την πεποίθηση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπηθεί στην αποψινή συνάντηση
Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου σε συνδυασμό με την επίσημη αντίδραση επ’ αυτού εκ μέρους της Αγίου Κωνσταντίνου, έχει δημιουργήσει την πεποίθηση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπηθεί στην αποψινή συνάντηση. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη θεματική εκδήλωση, η βουλευτής Νίκη Φούντα και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θράσος Φωτεινός είχαν ρίξει την πρώτη γέφυρα.
Το Ποτάμι πάλι θα θελήσει να είναι «παρών» και πάλι; Είναι ένα από τα ερωτήματα της αποψινής βραδιάς, με δεδομένο μάλιστα ότι στελέχη του νεοσύστατου κόμματος θεωρούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε συμπεριφερθεί σαν σωστός... οικοδεσπότης στη συνάντηση για τους αιγιαλούς. (Είχε δοθεί, όπως υποστηρίζουν, ο λόγος στον εκπρόσωπο του Ποταμιού μετά και από κόμματα χωρίς κοινοβουλευτική/ ευρωκοινοβουλευτική παρουσία).
Ερωτηματικό και η στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που ήταν από επιλογή απόντες στην προηγούμενη εκδήλωση (αντιθέτως σε εκείνη για τη «μικρή ΔΕΗ» είχε παραστεί η Ραχήλ Μακρή). Ας σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος, ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να συμπράξει στο αίτημά του για σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο, φαίνεται πως έχει μπει σε τροχιά επιθετικής περιχαράκωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, προς τον οποίον έχει άλλωστε σημαντικές διαρροές.
Ερωτηματικό, τέλος, και οι παρουσίες των ανεξάρτητων βουλευτών, απολύτως αναγκαίων για την αποτροπή εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Γενικά μιλώντας πάντως, και με δεδομένο ότι αρκετοί βουλευτές έχουν ήδη πιάσει ...παραλία, οι προσδοκίες της Κουμουνδούρου δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου