Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Αλέξης Τσίπρας: «Ο Σαμαράς δεν έχει τους 180»

«Εδώ ο κ.Σαμαράς φοβάται να ανοίξει τη Βουλή γιατί δεν έχει σίγουρους τους 151 για τη ΔΕΗ και μας λέει ότι έχει 180; Κι αν τους έχει , πού τους έχει βάλει, στην κατάψυξη; Αστεία πράγματα!».
Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίρπαςαπαντάει σε ερώτηση για τη δυνατότητα εκλογής ΠτΔ από την παρούσα
Βουλή. Παράλληλα προτρέπει έμμεσα τον Φώτη Κουβέλη να μη συναινέσει στην εκλογή του ΠτΔ, αποκλείει κάθε συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όλους «όσοι... εκφύλισαν το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της Ν.Δ» και δίνει στοιχεία για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζει.  
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στη Real News, ξεκαθαρίζει ότι το θέμα της προεδρικής εκλογής δεν είναι θέμα ενός προσώπου, αλλα εκατομμυρίων που υποφέρουν με τη σημερινή κυβέρνηση και την πολτική της. Αναφερόμενος στο τι θα πρέπει να πράξει ο Φώτης Κουβέλης αν του προταθεί η θέση, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: «Ελπίζω και πιστεύω ότι δε θα συμβάλει στη συνέχεια αυτής της πολιτικής».

Διαχωρισμός Σαμαρά - Καραμανλή

Γιατί ξεχωρίζει τον Κώστα Καραμανλή από τον Αντώνη Σαμαρά; Θα μπορούσε να τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
«Η ονοματολογία δεν έχει νόημα. Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, ο καθένας ξεχωρίζει από τον βίο και την πολιτεία του, και φυσικά και τις απόψεις που πρεσβεύει και την πολιτική που υπηρετεί. Αυτό όμως, δεν μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι όλοι όσοι υποστηρίζουν την ίδια πολιτκή είναι ίδιοι, ή το κάνουν με τα ίδια μέσα».

Η κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση που θα σχηματίσουμε θα εκφράζει τη μαχόμενη κοινωνία, θα ανεβάσει στο επίπεδο της εξουσίας διαχρονικές αξίες της Αριστεράς. Θα εκπλαγούν πολλοί από τη σύνθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ , ευχάριστα. Εμείς δεν ερχόμαστε ως συνέχεια, αλλά ως άρνηση του τρόπου διακυβέρνησης της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ».

Υπάρχει ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού;

«Ή θα ηττηθούν η μνημονιακή Δεξιά και οι συνεργάτες της, ή θα ηττηθούν η δημοκρατία, η αλήθεια , η κοινωνία.  Για εμάς ένας μεγάλος συνασπισμός υπάρχει. Ο μεγάλος συνασπισμός εναντίον της Ν.Δ και των πολιτικών συνενόχων της»
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές και η ένταξή τους στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Θεοδώρα Τζάκρη, Οδυσσέας Βουδούρης, Θεόδωρος Παραστατίδης έχουν θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ; Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «όλοι όσοι είναι αποφασισμένοι να σταθούν απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης και να δώσουν τη μάχη της ανατροπής και της μεγάλης αλλαγής έχουν θέση. Κατά τα άλλα, έχουν οι φύλακες της Αριστεράς τη γνώση, την πείρα, το πολιτικό κριτήριο και την πολιτική αποφασιστικότητα να κρίνουν και διακρίνουν κάθε φορά τι είναι για το συμφέρον του λαού και τι όχι».
«Τι θα κάνουμε τις πρώτες 100 ημέρες»
Αποφασισμένος και με γνώση, όπως θέλει να δείξει, των κινήσεων που σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας τους βασικούς άξονες: «Κατάργηση των μνημονίων, Δημοκρατία παντού από την πρώτη μέρα. Άμεσα μέτρα κοινωνικής αλληλεγγύης για να ανακουφιστούν τα τμήματα της κοινωνίας πουέχουν πεταχτεί στον Καιάδα των μνημονίων. Κατάργηση της αθλιότητας του ΕΝΦΙΑ, αποκατάσταση του βασικού μισθού και της κατώτερης σύνταξης στα επίπεδα πριν τον ακρωτηριασμό τους,κατάργηση του εργασιακού καθεστώτος ζούγκλας, πρώτα βήματα μεταρρύθμισης στον χώρο της υγείας, της ασφάλισης, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους».
Όσο για τη στάση απέναντι στην τρόικα, δηλώνει ότι «από τις πρώτες ώρες της νέας κυβέρνησης θα είναι σταθερή, όπως και στους δανειστές και στις απαιτήσεις τους».

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου