Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και των... συμμάχων του

ΣΥΡΙΖΑ και των... συμμάχων του ήταν εν τέλει το θέμα της πολιτικής εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε η πολιτική κίνηση «Κοινωνία Πρώτα» (των Βουδούρη -Παραστατίδη -Μουτσινά), παρότι το θέμα, επισήμως, ήταν η σχέση αριστεράς -κεντροαριστεράς.
Η συνάντηση του

Η εκδήλωση δεν είχε πάντως την αναμενόμενη ...αίγλη δεδομένων και των απουσιών: ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης διεμήνυσε στους διοργανωτές ότι δεν επρόκειτο να παραστεί γιατί τα ΜΜΕ μετέβαλαν το χαρακτήρα της εκδήλωσης, υπονοώντας προφανώς τη συζήτηση για την αναζήτηση συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Απόντες επίσης, αλλά με την επίκληση προσωπικών λόγων, και οι βουλευτές Μίμης Ανδρουλάκης και Μάρκος Μπόλαρης. Κατά συνέπεια, η αγωνία για τη στάση κάποιων βουλευτών στη (μυστική) Προεδρική εκλογή παρατείνεται...
Παρών στην εκδήλωση ήταν, αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του γραμματέα του Δημήτρη Βίτσα, παρών και ο Πέτρος Τατσόπουλος, που επέμεινε στην άποψή του ότι «είναι η μοίρα του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με την κεντροαριστερά και μόνον» -προφανώς πάντως δεν δίνουν όλοι το ίδιο περιεχόμενο στον όρο κεντροαριστερά. Συνεργασία με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπορεί να υπάρξει, ενώ η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν αρκεί, συμπέρανε ο βουλευτής -συγγραφέας.
Από τις παρεμβάσεις που ξεχώρισαν, εκείνη του Σταμάτη Μαλέλη, που παρατήρησε ότι θα έπρεπε να παρίσταται εκεί επισήμως η ΔΗΜΑΡ, επαναλαμβάνοντας την προσπάθεια που θα καταβληθεί από τον ίδιο και άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής στην κατεύθυνση της δημιουργίας προοδευτικής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που δεν γίνεται να μην έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε.

THETOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου