Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Μυστικός δείπνος στο σπίτι της Ρεπούση και νέα σχέδια κατά Κουβέλη

Νέα «ανταρσία» κυοφορείται στη ΔΗΜΑΡ. Σε μυστικό δείπνο στο σπίτι της Ρεπούση ο Πανούσης εισηγήθηκε ανεξαρτητοποίηση όλων των βουλευτών. Τι θα ζητήσουν απο ΚουβέληΜε την λήξη της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης φαίνεται ότι έληξε το μορατόριουμ μεταξύ των βουλευτών και του Προέδρου της
ΔΗΜΑΡ που συμφωνήθηκε στο συνέδριο του κόμματος.
Οι βουλευτές είναι απογοητευμένοι με την πορεία και τα ποσοστά που καταγράφει η ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις τα οποία κυμαίνονται κάτω από το 1% και προσπαθούν να συντονίσουν την δράση τους. 
Την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι της Μαρίας Ρεπούση συναντήθηκαν οι 8 από τους 9 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αφού η Μαρία Γιαννακάκη απουσίαζε, στέλνοντας όμως μήνυμα ότι στηρίζει τις αποφάσεις των υπολοίπων.
Το γεύμα εκτός από τα πλούσια  φαγητά που είχε ετοιμάσει η οικοδέσποινα, περιελάμβανε και τις σχέσεις των βουλευτών με την ΔΗΜΑΡ.
Στην συζήτηση μάλιστα ένθερμος υποστηρικτής της ανεξαρτητοποίησης όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ ήταν ο Γιάννης Πανούσης ο οποίος είχε υιοθετήσει την σκληρότερη και επικριτικότερη θέση έναντι του Φώτη Κουβέλη.  
Διαβάστε εδω
Ο βουλευτής Α' Αθηνών μάλιστα κάλεσε τους συναδέλφους του να σκεφτούν ότι εάν ανεξαρτητοποιηθούν από την ΔΗΜΑΡ θα μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλους ανεξάρτητους βουλευτές δημιουργώντας κοινοβουλευτική ομάδα.
Στο πλευρό του στάθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης. 
Οι υπόλοιποι βουλευτές δεν είδαν θετικά  την πρόταση του Γιάννη Πανούση καθώς εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αφανισμό την ΔΗΜΑΡ και θα ήταν ανεπίτρεπτο απέναντι στον Φ. Κουβέλη.
Αποφάσισαν όμως να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ  και να καθορίσουν τη νέα σχέση ΚΟ και κόμματος όπου θα εκφράσουν την άποψη ότι δεν πρόκειται να ακολουθούν άκριτα τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων αλλά θα έχουν αυτόνομη δραστηριότητα ως ΚΟ.
Για τον συντονισμό των ενεργειών τους θα υπάρξει και νέα συνάντηση μεταξύ των βουλευτών μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Επίκειται ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα 

Εν μέσω της νέας καταιγίδας που έρχεται για την ΔΗΜΑΡ αναμένεται να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίηση της από το κόμμα η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα η οποία σε συνέντευξή της τάχθηκε υπερ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας εν αντιθέσει με την άποψη του κόμματος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Φούντα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Σπύρο Λυκούδη και αναμένεται να στηρίξει τις πολιτικές πρωτοβουλίες του

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου