Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Στηρίζει Γιώργο Παπανδρέου ο Ραγκούσης

«Ο Γ.Παπανδρέου, ανέλαβε μια ολοκληρωμένη και σημαντική πρωτοβουλία σε μια, εθνικά και πολιτικά κρίσιμη κι οριακή περίοδο, που τονίζω πως την χρωστούσε» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης.
Εκτιμά ότι η πρόκειται για «μια πρωτοβουλία που κινείται στην μόνη εφικτή και ρεαλιστική κατεύθυνση που οδηγεί στην
πραγματικότητα, όχι στην εκλογική επιβίωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ αλλά στην γέννηση ενός νέου, σύγχρονου, προοδευτικού πολιτικού υποκειμένου, που επιτέλους θα κοιτά μπροστά και ψηλά κι όχι πίσω και κάτω.»
Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι προτίθεται να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική «για να ενώσω τις μικρές μου δυνάμεις προκειμένου να δημιουργηθεί ένα "Νέο ΠΑΣΟΚ", προκειμένου να γίνει πράξη μία καθολική ανανέωση». «Δεν επιστρέφω όμως» τονίζει, «για να αναβιώσει ένα παλαιοκομματικό ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει απαράγραπτες ιστορικές ευθύνες για το οδυνηρό τέλος της μεταπολίτευσης»
Τέλος, ο  Γιάννης Ραγκούσης επιτίθεται στη «σημερινή ηγεσία» του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η ιστορία έχει ήδη καταγράψει πως μέχρι τον Ιούλιο του 2011, το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο κόμμα, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις. Δηλαδή, ακόμη και μετά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας που ακολούθησε ένα χρόνο μετά το 1ο Μνημόνιο. Και ο νοών, νοείτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου