Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Τσίπρας: Δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ότι στόχος της διαπραγμάτευσης είναι «να δέσουν τα χέρια της επερχόμενης κυβέρνησης και να την υποχρεώσουν να ακολουθήσει την ίδια
πολιτική καταστροφής».
Μάλιστα, αποσαφηνίζοντας τη στάση του ως προς την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα, ούτε απαιτούμενα, ούτε τίποτα από όσα αυτή τη στιγμή, σε διάφορα μέτωπα, επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα».
«Άλλο συνέχεια του κράτους, άλλο συνέχεια του μνημονίου» σημείωσε χαρακτηριστικά και  εκτίμησε ακόμη πως «σε κάθε περίπτωση, ο ορίζοντας της σημερινής κυβέρνησης δεν ξεπερνά την Προεδρική Εκλογή του Φεβρουαρίου».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, κάνοντας λόγο για απροκάλυπτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, που «πρέπει να τερματιστεί άμεσα», ενώ έβαλε εκ νέου κατά της κυβέρνησης.
Τέλος,  κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη εκλογικής ετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάγκη, η αξιωματική αντιπολίτευση να εργαστεί το επόμενο διάστημα για να επιταχύνει τις εξελίξεις, να έρθει σε πιο στενή επαφή με τον λαό, να εξηγήσει το πρόγραμμά του και να δώσει το τελικό, αποφασιστικό χτύπημα στον φόβο και την αβεβαιότητα. Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πατήσει γερά στο θέμα των συμμαχιών, «χωρίς επιπολαιότητες και χωρίς φοβίες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου