Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι Ν.Δ.

Άλλη μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Public Issue για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» και δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο, δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. 
Μετά τις έρευνες της MRB και της Metron Analysis , η Public
Issue φέρει στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 38,5% (35,5% τον Οκτώβριο στην έρευνα της ίδιας εταιρείας) και τη Ν.Δ. 27% (27%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται «Το Ποτάμι» με 8,5% (10,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (6%), το ΠΑΣΟΚ με 5% (6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (3%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%). Τα «λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν το 4,5% (4,5%).

«Ο Σαμαράς καταλληλότερος για πρωθυπουργός»

Στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42% του δείγματος και τον Αλέξη Τσίπρα το 29%, ενώ το 30% λέει «κανένας από τους δύο».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 74% των ερωτηθέντων εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας, έναντι του 17% που δηλώνει ικανοποιημένο. Εξάλλου, οι ψηφοφόροι δηλώνουν σε ποσοστό 77% ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει, έναντι μόλις 22% που πιστεύουν το αντίθετο, ενώ το 1% δεν εκφράζει γνώμη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου