Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Υφυπουργός παιδείας ο Γιώργος Γεωργαντάς αντικαθιστώντας τον Γιώργο Στύλιου

Ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς ορίστηκε νέος υφυπουργός Παιδείας στην θέση του αποπεμφθέντος Γιώργου Στύλιου.
Ο νέος υπουργός είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει επί σειρά ετών υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος νομαρχιακός
σύμβουλος Κιλκίς και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Κιλκίς.
Γεννημένος το 1967, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του 2012, ενώ μέχρι τον διορισμό του στη θέση του υφυπουργού Παιδείας ήταν μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, καθώς και Γραμματέας στο προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 2002 και 2006, ενώ απ` τον Ιανουάριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές του 2009 με τη ΝΔ καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, με το κόμμα του να χάνει τότε για μικρό αριθμό ψήφων την δεύτερη έδρα στο νομό Κιλκίς. Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέχθηκε βουλευτής, ενώ σ` αυτές της 17ης Ιουνίου 2012, οι οποίες έγιναν με λίστα, κατέλαβε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου.
Συμμετέχει στην Βουλή των Ελλήνων ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Σωφρονιστικού Συστήματος καθώς και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Διετέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς τα έτη 2008-2009, αντιπρόεδρος του Κιλκισιακού και γραμματέας του Συλλόγου Σαρακατσανέων του Ν. Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Στύλιος είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση από την θέση του υφυπουργού όταν είχε εκστομίσει τη φράση «χρειάζεστε Κασιδιάρη» κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη.

MAXHTHΣ ΚΙΛΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου