Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Και ξαφνικά συνάντηση Βενιζέλου – Τσίπρα παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις της Κουμουνδούρου

Όποιος στοιχημάτισε ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση Βενιζέλου – Τσίπρα μάλλον έχασε το στοίχημα, αφού όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών, αναμένεται να υπάρξει τετ-α-τετ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα εθνικά θέματα.
Παρά το γεγονός ότι απέρριψε το ενδεχόμενο συνάντησης με τον
κ. Σαμαρά, εφ’ όσον στη συνάντηση συμμετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Τσίπρας δέχθηκε να συναντηθεί και να συζητήσει μόνο με τον υπουργό Εξωτερικών και αποκλειστικά για τα εθνικά θέματα.
«Μου διαμηνύθηκε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί να συναντηθούμε για τα εθνικά θέματα», ήταν η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη συνεδρίαση της γενικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης.
Πάντως, το «ραντεβού» Βενιζέλου – Τσίπρα προανήγγειλε νωρίτερα την Πέμπτη ο Νίκος Παππάς, εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται να συμμετέχει στην ενδεχόμενη συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στον κ. Βενιζέλο , λέγοντας ότι έχει μια συγκεκριμένη αρμοδιότητα και πως στα πλαίσια αυτής της αρμοδιότητας, «θα μπορούσε να συναντήσει τον κ. Τσίπρα…».
Ωστόσο, αν και μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, εκτιμάται ότι οι δύο άντρες θα βρεθούν και θα συζητήσουν πιθανότατα μετά την επιστροφή του κ. Βενιζέλου από την Τουρκία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ταξιδέψει στις 29 Νοεμβρίου στην Άγκυρα και στις 30 στη Κωνσταντινούπολη, για την προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Έπειτα από την επιστροφή του στην Αθήνα, στις αρχές Δεκεμβρίου δηλαδή, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου