Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτικός «γάμος» στην Παλαιά Βουλή

Και έσονται εις σάρκαν μίαν διά της ωσμώσεως. Πρόκειται για το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και τους Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη, οι οποίοι από την Παλαιά Βουλή ανακοίνωσαν την πολιτική και άρα την εκλογική συνεργασία τους.
«Αποφασίσαμε να συμπορευθούμε με το Ποτάμι όταν ακούσαμε
πως "θέλουμε να τ' αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα"» δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδης ανακοινώνοντας τη συνεργασία του με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Λίγα λεπτά μετά 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασε στην Παλαιά Βουλή και ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου, προκειμένου να ξεκινήσει η έκτακτη συνέντευξη Τύπου που είχε προαναγγείλει από χθες.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνοδευόταν από τον Σπύρο Λυκούδη, ενώ εκεί βρισκόταν ήδη ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Πέτρος Κουναλάκης.
Ο Σπύρος Λυκούδης ενστερνίστηκε το σύνθημα από το «Ποτάμι»«Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα». Όσον αφορά στην εκλογή ΠτΔ, τόσο ο κ. Λυκούδης όσο και ο κ. Θεοδωράκης συμφώνησαν ότι η Βουλή θα πρέπει να εκλέξει έναν ισχυρό πρόεδρο και οι δύο όμως εξέφρασαν την επιφύλαξή τους σε περίπτωση που το κόμμα της Χρυσής Αυγής υπερψηφίσει τον Σταύρο Δήμα. «Δεν μπορεί ο ΠτΔ να στηρίζεται σε ψήφους ναζιστών» είπαν και οι χαρακτηριστικά.
Ο Σπύρος Λυκούδης και ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκαν και στο ενδεχόμενο πολιτικών συνεργασιών: «Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για τη χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, εάν όμως γίνουν, θα δούμε τα αποτελέσματα και μετά θα αποφασίσουμε» είπαν στους δημοσιογράφους.  
Σύμφωνα με όσα είχε γράψει προ ημερών το «Έθνος της Κυριακής», η συμφωνία για τον «γάμο» έκλεισε το περασμένο Σάββατο σε συνάντηση που είχαν οι «δύο φίλοι από παλιά», οι κ. Θεοδωράκης και Λυκούδης.
Η κοινή συμπόρευση στο Ποτάμι διαψεύδει εν πολλοίς τα σενάρια για την κάθοδο του κ. Λυκούδη και των στελεχών της Κίνησης με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας για την «καυτή» προεκλογική περίοδο που ακολουθεί ως φαίνεται μέσα στον Γενάρη (μετά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου την 29η Δεκέμβρη).
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο Ποτάμι αναμένεται να προσχωρήσουν πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου