Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας:Ο φαύλος κύκλος δανεισμού και ελλειμμάτων πρέπει να κλείσει

Μιλώντας σε γεύμα στο ελληνο ιταλικό επιμελητήριο ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε πολλαπλά μηνύματα - ίσως και κυβερνητικά διαπιστευτήρια - μιλώντας για ευρώ και ελλείμματα.Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες φρόντισε να στείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο γεύμα εργασίας του
ελληνο-ιταλικού επιμελητηρίου.
Και πρώτα για την ευρωπαϊκή κρίση: «η λύση δεν είναι η επιστροφή σε έναν άγονο ανταγωνισμό ανάμεσα στα εθνικά κράτη και στα νομίσματά τους. Όμως δεν μπορεί να θεωρείται και λύση η παραμονή της ευρωπαϊκής οικογένειας σε μία διαρκή και ανακυκλούμενη κρίση».
Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, δεν είναι «να ζητήσουμε νέα δάνεια, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα, αυτός ο φαύλος κύκλος του δανεισμού και των ελλειμμάτων πρέπει να κλείσει», υποστήριξε.
Παίρνοντας, τέλος αφορμή από το γεγονός ότι μιλούσε στο ελληνο-ιταλικό επιμελητήριο, βρήκε την ευκαιρία να προειδοποιήσει, «εάν η Ελλάδα ήταν ο μεγάλος κίνδυνος για την ευρωζώνη το 2010, σήμερα ο μεγάλος κίνδυνος για την ευρωζώνη είναι η Ιταλία».

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου