Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Τι περιλαμβάνει ο Κώδικας Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψήφιους του

Στενό κορσέ υποχρεώσεων, και συμπεριφοράς βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στους υποψηφίους βουλευτές με ον κώδικα δεοντολογίας που ψήφισε η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο. Διαβάστε εδώ τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. 
Τι αναφέρει ο Κώδικας Δεοντολογίας  Μπορεί τις ημέρες αυτές οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ να δέχονται μια τεράστια... επίθεση προσφοράς, ακόμη και από μη μέλη, για τις υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια, θα πρέπει να γνωρίζουν ωστόσο οι ...ενδιαφερόμενοι ότι η Κεντρική Επιτροπή ψήφισε το Σάββατο δεσμευτικές αρχές και κανόνες για όλους τους υποψήφιους.
Προσωπικό φυλλάδιο, εκλογικό κέντρο ή κιόσκι, αφίσα, διαφήμιση και προσωπικές ανοιχτές συγκεντρώσεις απαγορεύονται δια ροπάλου  

Προσωπικό φυλλάδιο, εκλογικό κέντρο ή κιόσκι, αφίσα, διαφήμιση και προσωπικές ανοιχτές συγκεντρώσεις -πράγματα αυτονόητα δηλαδή για υποψηφίους άλλων κομμάτων- εδώ απαγορεύονται δια «ροπάλου», αντιθέτως ο υποψήφιος μπορεί να διατηρεί προσωπική σελίδα στο διαδίκτυο και λογαριασμό στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στο βουλευτή

Με εμπειρία εμπλουτισμένη από το... πάθημα και μάθημα από τον Πέτρο Τατσόπουλο, η Κ.Ε. όρισε χθες ότι κανείς υποψήφιος δεν μπορεί να ακολουθεί τακτικές αντίθετες με τις κομματικές αποφάσεις, επιπλέον όλοι οι βουλευτές δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στο βουλευτή.
Και ακόμη: η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος, στην περίπτωση που ζητηθεί από το 50%+1 του αρμόδιου οργάνου.
Στον κώδικα δεοντολογίας γίνεται πάντως ρητή αναφορά στο «αναφαίρετο δικαίωμα» ελεύθερης διατύπωσης της προσωπικής γνώμης.
βουλευτές και συνεργάτες τους υπάγονται σε ένα ενιαίο μισθολογικό κανόνα, που καθορίζει η Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται ότι βουλευτές και συνεργάτες τους υπάγονται σε ένα ενιαίο μισθολογικό κανόνα, που καθορίζει η Κουμουνδούρου. (Και σήμερα άλλωστε το μισό της βουλευτικής αποζημίωσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασισθεί να διατίθεται υπέρ του κόμματος και των δομών αλληλεγγύης που ενισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ).
Ταυτόχρονα, το πόθεν έσχες κάθε υποψηφίου τίθεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των κομματικών οργάνων, ενώ απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση υποψηφίου, καθώς κάθε οικονομική προσφορά κατατίθεται στο κεντρικό ταμείο.
Όλοι οι υποψήφιοι υπόκεινται στους γενικούς κανόνες εμφανίσεων στα ΜΜΕ, ενώ προαναγγέλλονται αλλαγές στο καθεστώς της βουλευτικής ασυλίας.
Ως τότε, η παραίτηση του βουλευτή είναι αυτονόητη στην περίπτωση που η αίτηση άρσης δεν συνδέεται με πράξεις σχετικές με τα πολιτικά/ κοινοβουλευτικά καθήκοντά του.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι οι αρχές αφορούν όλους τους υποψηφίους είτε αυτοί είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είτε συνεργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου