Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να βρεθεί μια αμοιβαία βιώσιμη λύση

"Να καταπολεμήσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για να επαναφέρουμε την Ευρώπη στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή"¨ζήτησε με δήλωσή του το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας ταυτόχρονα την
βεβαιότητα πως θα βρεθεί μια "αμοιβαία επωφελής και βιώσιμη λύση". 
Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας είχε σειρά επαφών στη βελγική πρωτεύουσα. Το πρωί συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.
Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον βέλγο ομόλογό του «τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στις αλλαγές που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε για την πάταξη της διαφθοράς και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με τον Τσίπρα, τώρα είναι η ώρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη να επαναφέρουμε την ατζέντα της ανάπτυξης για να επιστρέψουμε σε έναν δρόμο κοινωνικής συνοχής, που είναι απαραίτητα για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.
Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον βέλγο ομόλογό του για την κατανόηση που επέδειξε στις ελληνικές θέσεις και επισήμανε: «Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη και πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διαφορές και να βρίσκει λύσεις, συνδυάζοντας τις αρχές της Δημοκρατίας και της λαϊκής ετυμηγορίας και ταυτόχρονα, του σεβασμού στους νόμους και τους κανόνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου