Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη για το χρηματοδοτικό κενό στο Μαξίμου

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα το χρηματοδοτικό κενό της χώρας. Ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το θέμα την προσεχή Πέμπτη στη
Σύνοδο Κορυφής. Νωρίτερα θα έχει προηγηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 και σε αυτή δεν θα συμμετάσχει ο Γιάννης Βαρουφάκης γιατί βρίσκεται ακόμη σε συνέδριο στην Ιταλία, από όπου την Παρασκευή έκανε λόγο για αναστολή ορισμένων προεκλογικών δεσμεύσεων με στόχο να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας φέρεται προβληματισμένος για το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συναντήσεις του με τους ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε το οξύ χρηματοδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής.
«Ορισμένα κομμάτια των προεκλογικών δεσμεύσεων δεν θα προχωρήσουν στο πρώτο τετράμηνο... Ορισμένα τα κάνεις τώρα, ορισμένα τα κάνεις πιο μετά. Δεν πας να κάνεις μονομερείς κινήσεις» διευκρίνισε από την πλευρά του το Σάββατο στο Mega ο τέως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.
Ο βουλευτής απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και δημοψηφίσματος.
Πηγή: skai.gr
Κατηγορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου