Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

«Σφάχτηκαν» Κωνσταντοπούλου- Μπαλάφας στη Βουλή

Η προχωρημένη ώρα, αλλά και η διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής (οι βουλευτές βρίσκονταν στην αίθουσα περισσότερες από έξι συνεχείς ώρες) προκάλεσαν αργά το βράδυ την αντίδραση του Β΄ αντιπροέδρου της Βουλής
Γιάννη Μπαλάφα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε αντιρρήσεις για τον τρόπο που διεξάγονταν η συζήτηση, αλλά μίλησε και για «ναρκισσισμό». Αιχμή που για πολλούς από τους βουλευτές ερμηνεύθηκε ως «καρφί» για την πρόεδρο της επιτροπής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ (Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Το να κάνω διαλέξεις εφ' όλης της ύλης δεν με εκφράζει και κατά τη γνώμη μου είναι βαθιά αντιδημοκρατικό και μόνο ένα ναρκισσισμό τρέφει του όποιου το κάνει.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής – Προέδρος της Επιτροπής): Υποθέτω, κ. Μπαλάφα, ότι ερωτήσεις δεν έχετε, που σημαίνει ότι σας κάλυψαν οι ερωτήσεις των προηγουμένων.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ (Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Επειδή έχω διαμορφωθεί πολιτικά και ιδεολογικά την ύστερη δικτατορική περίοδο και την πρώιμη μεταδικτατορική, είμαι άσο ςστις διαδικασίες, σας διαβεβαιώ. Όμως, σέβομαι το χρόνο όλων μας και την ποιότητα των ομιλιών.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής – Προέδρος της Επιτροπής): Μάλλον είναι παράπονο προς την Πρόεδρο, γιατί ζήτησε νωρίτερα ο κ.Μπαλάφας μόνο να τοποθετηθεί.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ (Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Δεν είναι κανένα παράπονο. Είναι μια διαπίστωση, την οποία και θα αντιμετωπίσω αναλόγως.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής – Προέδρος της Επιτροπής): Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους και δη προς τουςκατέχοντες και αξιώματα στη Βουλή, ότι αυτή η διαδικασία είναι η διαδικασία ακρόασης κατά την οποία τίθενται και ερωτήσεις από τους επιθυμούντες. Είναι σεβαστό κάποιοι να μην επιθυμούν, αλλά δεν θα περιορίσουμε το δικαίωμα εκείνων που επιθυμούν.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ (Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Εγώ, ισχυρίζομαι ότι τα τέσσερα πέμπτα των τοποθετήσεων που απευθύνονται στους κυρίους και στις κυρίες δεν ήταν ερωτήσεις. Όχι, λέω ένα ιστορικό είκοσι πέντε λεπτά και πετάω και μια ερώτηση, η οποία ήδη έχει απαντηθεί άλλες 14 φορές.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής – Προέδρος της Επιτροπής): Σας θυμίζω, κ. Μπαλάφα, ότι και εσείς, όπως και εγώ, μετέχουμε σε αυτή την Επιτροπή εξ οφίτσιο, δηλαδή, έχουμε την υποχρέωση να βρισκόμαστε εδώ και να μεριμνούμε ώστε να εισάγονται εγκαίρως οι αιτήσεις των Υπουργών που έχουν υποβληθεί. Εν προκειμένω, έχουν υποβληθεί αιτήσεις για τις οποίες εκπνέει η προθεσμία.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ (Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τη διαδικασία των συνεδριάσεων αυτών. Δεν είναι διαδικασία αυτή, κατά τη γνώμη μου.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής – Προέδρος της Επιτροπής): Θα τα συζητήσουμε στη διαδικασία του Κανονισμού της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου