Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σόιμπλε: "Τελειώνει ο χρόνος για την Ελλάδα"

Μιλώντας την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως το ζήτημα της Αθήνας δεν είναι η αναδιάρθρωση του χρέους της.
Όπως αναμεταδίδει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε συγκεκριμένα: «Το ζήτημα δεν είναι μία αναδιάρθρωση χρέους, αλλά
το πώς η Ελλάδα μπορεί να μπει και πάλι στην πορεία για να γίνει ανταγωνιστική και ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές». Παράλληλα, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι ο χρόνος λιγοστεύει για την Ελλάδα και ότι έχει την ευκαιρία να προχωρήσει σε συμφωνία με τους «θεσμούς».
«Αν κοιτάξετε την ''τραγωδία'' στις συνομιλίες που γίνονται στην Αθήνα με τα τρία θεσμικά όργανα (Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ) θα δείτε ότι είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε λύσεις. Ούτε θα αλλάξει τίποτα σε μια πιθανή συνάντηση υηψλού επιπέδου», είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για το περιβόητο θέμα με τις δηλώσεις του εναντίον του Βαρουφάκη, ο κ. Σόιμπλε είπε: «Δεν ξέρω να χρησιμοποίησα ούτε μια αγενή έκφραση προς τον έλληνα υπουργό. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα αν μεταφράστηκαν λάθος οι δηλωσεις μου ή για το πώς ομιλείται η γερμανική γλώσσα στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου