Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Στ.Θεοδωράκης: Σας ενδιαφέρουν οι πλούσιοι των φυλακών και όχι οι φτωχοδιάβολοι

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτός από τα θέματα της Δικαιοσύνης,
αναφέρθηκε και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια και να προχωρήσει άμεσα σε μια έντιμη συμφωνία.
"Προωθήστε επιτέλους τα βραχιολάκια. Το ξεκίνησε ο κ.Αθανασίου αλλά δεν εφαρμόστηκε. Δε μπορούμε κάθε φορά που ένας κρατούμενος ξεγελάει τους δικαστές και τους υπαλλήλους – παίρνει άδεια και δεν επιστρέφει – να την πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι φυλακισμένοι που περιμένουν υπομονετικά να έρθει η σειρά τους να πάνε να δούνε τα παιδιά τους, την οικογένειά τους. Βάλτε λοιπόν τα βραχιολάκια και ενισχύστε τον θεσμό της άδειας – αυτό θα ήταν σήμερα προοδευτικό", είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης για να προσθέσει στη συνέχεια:  
"Βάλτε λοιπόν τα βραχιολάκια και ενισχύστε τον θεσμό της άδειας – αυτό θα ήταν σήμερα προοδευτικό. Εσάς όμως δεν σας ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά. Δεν σας ενδιαφέρουν οι φτωχοδιάβολοι των φυλακών – σας ενδιαφέρουν οι πλούσιοι και οι διάσημοι, σε αυτούς παρέχετε υπηρεσία".
Τέλος, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση είπε χαρακτηριστικά:
"Σας καλούμε λοιπόν να σταματήσετε το φλερτ με τους τυχοδιωκτισμούς και να κάνετε αυτό για το οποίο σας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Μια έντιμη συμφωνία, έναν έντιμο συμβιβασμό – όπως λέει ο Πρωθυπουργός – για να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και να μπει τέλος στη λιτότητα. Αυτή και μόνον αυτή την εντολή έχετε πάρει. Σταματήστε επιτέλους να παίζετε επικίνδυνα παιχνίδια που μπορούν να οδηγήσουν σε ατύχημα και εθνική τραγωδία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου