Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Οι στόχοι της Φώφης για το ΠΑΣΟΚ και η στρατηγική της γυναικείας διαίσθησης

Με στόχο να κάνει ελκυστικό το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία ώστε να μπορέσει πολιτικά να πάρει τα πάνω του από το Φθινόπωρο και οι δημοσκοπήσεις να το δείξουν σε καλύτερη σειρά , κινείται ήδη η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά
Η νέα αρχηγός η Πέμπτη κατά σειρά πρόεδρος του κόμματος, έχει πάρει τον χάρτη με τα στελέχη
που κεντρικά απαρτίζουν του κόμμα και αξιολογώντας τις ικανότητές τους , θέλει να αναδείξει στην πρώτη γραμμή νέα πρόσωπα που έχουν όρεξη για δουλειά και φρέσκιες ιδέες για να προσφέρουν. Πρόσωπα νέα σε ηλικία που βρίσκονται κοντά στην ηλικία του Αλέξη Τσίπρα, για ευνόητους λόγους.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει και την προσφορά των παλαιών στελεχών. Δίπλα της από την πρώτη στιγμή βρίσκονται ο Κώστας Λαλιώτης που την βοήθησε στην εκλογή της κυρίως μέσα από τη προσέγγιση στελεχών ανά την επικράτεια , ο Αντώνης Λιβάνης καθώς και οι κύριοι Θανάσης Τσούρας, Κώστας Γείτονας και Μιλτιάδης Παπαϊωάννους. Τα στελέχη αυτά βρίσκονται συνεχώς δίπλα της και έχουν συμβουλευτικό ρόλο.
Πολιτικά οι στόχοι της είναι δύο: Να πείσει την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τα λάθη του, αλλάζει και δεύτερον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο , ότι δεν αμφισβητείται η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε αυτό να μην αλλάξει.
Προς αυτό το σκοπό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλοντας να δείξει ότι το κόμμα της στηρίζει ανελλιπώς την ευρωπαϊκή σταθερότητα της χώρας προετοιμάζεται και για μια σειρά επαφών με προσωπικότητες της Ευρώπης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, που προέρχεται από την ομάδα των σοσιαλιστών , τον Έλληνα επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και πιθανότατα τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ αν ο χρόνος το επιτρέψει.
Παράλληλα η κ. Φώφη Γεννηματά έχοντας στόχο σταδιακά να επανενώσει συνολικά το χώρο σχεδιάζει να συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με τον οποίο έχει ήδη συνομιλήσει μαζί του και αργότερα θα στραφεί σε στελέχη του Γιώργου Παπανδρέου, με τον ίδιο τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ καθώς και με τη ΔΗΜΑΡ.
Στα οργανωτικά του ΠΑΣΟΚ , η κ. Φώφη Γεννηματά έχει στόχο να αναδιοργανώσει το κόμμα. Στις αρχές του επόμενου μήνα θα εκλεγεί από τη κεντρική επιτροπή που προέκυψε από το συνέδριο ο νέος γραμματέας και τα μέλη του Πολιτικού συμβουλίου. Λόγω των συσχετισμών μεγάλο κομμάτι στο εσωκομματικό πάζλ ελέγχουν, οι κύριοι Ν. Ανδρουλάκης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Ως εκ τούτου οι όποιες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν με συναινετικό τρόπο. Πρόθεσή της άλλωστε δεν είναι οι αποκλεισμοί αλλά η σύνθεση και γι αυτό η κ. Γεννηματά θα τοποθετήσει στελέχη από όλους τους χώρους στα όργανα του ΠΑΣΟΚ.
Ρόλο θα δώσει σε στελέχη όπως τον Παύλο Χρηστίδη γραμματέα νεολαίας ΠΑΣΟΚ, την Τόνια Αντωνίου, ενώ για τη θέση του γραμματέα εξετάζονται διάφορα στελέχη χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη κάποια απόφαση. Στην αρχή ακούστηκε το όνομα του πρώην υπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη ωστόσο θεωρείται με τα σημερινά δεδομένα ξεπερασμένο.
Στην αναδιοργάνωση του κόμματος παίζουν ρόλο ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο πρώην βουλευτής Ρεθύμνου Μανόλης ΌΘωνας. Κοντά στην κ. Φώφη Γεννηματά βρίσκεται και η βουλευτής Έυη Χριστοφιλοπούλου ενώ για τη θέση του εκπροσώπου τύπου αν αποχωρήσει τελικά όπως ο ίδιος θέλει ο κ. Δημήτρης Καρύδης λόγω του ότι ήταν εκπρόσωπος στο κ. Βενιζέλο , τότε αναζητείται πρόσωπο που να «γράφει» στην τηλεόραση. Στο στενό επικοινωνιακό επιτελείο ανήκει και ο δημοσιογράφος Νίκος Βοσδογάνης ενώ θα παραμείνει στη θέση του στον τομέα οργανωτικής πολιτικής ο κ. Λευτέρης Κατσικαρέλης. Δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα παραμείνει στη θέση του ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης ή θα τοποθετηθεί κάποιο άλλο πρόσωπο μιας και θα έχει την ευθύνη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που είναι η μεγάλη ανοικτή πληγή του κόμματος.
Επίσης στις σκέψεις της είναι και η αναδιοργάνωση της Κοινοβουλευτικής ομάδας χωρις ακομη να εχει αποφασίσει ακομη τι θα κανει και αν αλλαξει τον γραμματέα κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο που είναι μέχρι σήμερα.
Εννοείτε ότι ξεχωριστό ρόλο θα έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος κατά δήλωσή του έχει πεί ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της νέας προέδρου, δεν θα συμμετάσχει ωστόσο σε καθημερινές δραστηριότητες του κόμματος πλην των συνεδριάσεων της Κ.Ο ή των κομματικών οργάνων έτσι ώστε να μετέχει στη χάραξη της γενικής πολιτικής στρατηγικής.


e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου