Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Φώφη Γεννηματά : ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής, για την ανάδειξη νέου Προέδρου, του ΠΑΣΟΚ, γίνεται σε μία κρίσιμη πολιτική συγκυρία. Η χώρα, είναι χωρίς πυξίδα. Η κυβέρνηση είναι χωρίς έρμα. Ζητάει από την αντιπολίτευση « λευκή επιταγή», για μία διαπραγμάτευση, που εξελίσσεται σε οπερέτα, για μία
συμφωνία που όχι μόνο δεν είχε σχέδιο αλλά ούτε κάν προσχέδιο. Ο πρωθυπουργός είναι άβουλος και ελπίζω όχι μοιραίος.
Αυτή η πραγματικότητα, αναδεικνύει τις δικές μας ευθύνες . Δεν είναι η ώρα, να μιλήσουμε για το χθες. Άλλωστε γνωρίζουμε τα λάθη μας. Είναι η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων για το αύριο. Η πολιτική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να σημαίνει ολική επαναφορά της Δεξιάς. Είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου στην Ελληνική Κοινωνία. Είναι αναγκαιότητα, η συνένωση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Του πολιτικού χώρου που εκκινά από την ανανεωτική αριστερά, και περιλαμβάνει το προοδευτικό κέντρο. Ο οδικός χάρτης είναι σαφής:
1. Αύριο εκλέγουμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
2.Αμέσως μετά η ΚΠΕ με απόφαση της συγκροτεί "Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την Επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης." Επιτροπή ανοιχτή σε συμμετοχή στελεχών όχι μόνο από το στενό κομματικό περιβάλλον, αλλά και προσώπων του ευρύτερου προοδευτικού και κεντροαριστερού χώρου.
3.Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες διαλόγου με ανοιχτές εκδηλώσεις και τη συμμετοχή στο εγχείρημα, πολιτών από όλη την Ελλάδα .
4,Η προσπάθεια έχει ως στόχο και κατάληξη την πραγματοποίηση ενός, πολιτικού, οργανωτικού και καταστατικού συνεδρίου μετεξέλιξης. Ενός συνεδρίου διατύπωσης του Εθνικού μας Σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

Η συμμετοχή των πολιτών, των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ, σε αυτή τη νέα αρχή, είναι καθοριστική. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η παρουσία μας. Τόσο πιο δυνατή η εκκίνηση μας.
Ζητώ την εμπιστοσύνη σας, σε αυτή τη νέα πορεία. Όχι για να συγκεντρώσω περισσότερο φως δημοσιότητας αλλά για να έχω μεγαλύτερο μερίδιο στην ευθύνη. Ζητώ την εμπιστοσύνη μας, για να εγγυηθώ μία νέα συλλογικότητα. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας, ώστε να δούμε την Παράταξή μας και πάλι ισχυρή, και πάλι ενωμένη.
Είναι η ώρα να βρεθούμε, Ξανά Μπροστά, Ξανά δυνατοί, Ξανά περήφανοι. Με συλλογικότητα, με αλληλεγγύη, με σύγχρονο και προοδευτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, με τις διαχρονικές αξίες μας στο Προσκήνιο.
Ας κάνουμε μαζί μία νέα αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου