Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝΕΛ ;

Σκέψεις για ενιαίο ψηφοδέλτιο σε περίπτωση εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
 Σε συσκέψεις που έγιναν  με στόχο την επόμενη ημέρα στους Ανεξάρτητους Έλληνες έτσι ώστε να σταθμίσουν τα γεγονότα και να αποφασίσουν πως ακριβώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα υπηρξε κουβεντα και για την πιθανότητα τα δυο κομματα να
γινουν ενα στις εκλογες.
Ο Πάνος Καμμένος δηλώνει αλληλέγγυος στον πρωθυπουργό και έχει δεσμευτεί ότι θα είναι στο πλευρό του ότι και να γίνει μέχρι την τελευταία στιγμή.
Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει η σκέψη, στην περίπτωση που λόγω των πολιτικών εξελίξεων προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές , τότε δεν αποκλείεται στελέχη του κόμματος του κ. Πάνου Καμμένου να βρεθούν υποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με του ΣΥΡΙΖΑ. Αν σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποφευχθούν οι εκλογές, και έχουμε πάλι κάλπες, τότε λόγω της λίστας που θα υπάρχει, έχει το δικαίωμα ως πολιτικός αρχηγός ο κ. Τσίπρας να βάλει και να βγάλει όποιον υποψήφιο θέλει από το ψηφοδέλτιό του.
Όπως αναφέρουν στελέχη του κ. Καμμένου, έχουν γίνει παρόμοιες συζητήσεις και με τον κ. Τσίπρα. Μάλιστα υποστηρίζουν πως όλο το σχέδιο για την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος έχει συζητηθεί ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς ως μια παράμετρος πάνω στην οποία θα μπορούσαν να κινηθούν από κοινού τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν και απαρτίζουν με τους υπουργούς την κυβέρνηση συνεργασίας.
Από τη μία πλευρά λένε, θα είναι το μέτωπο των μνημονιακών κομμάτων όπως χαρακτηρίζουν την αντιπολίτευση και από την άλλη τα κόμματα του αντιμνημονίου που θα συγκρουστούν πολιτικά για το ποιο από τα δύο μέτωπα θα επικρατήσει στην ελληνική κοινωνία.
Το ερώτημα βέβαια είναι , τι θα κάνει σε μια τέτοια πιθανή περίπτωση ο κ. Τσίπρας. Αν δηλαδή, θα του δώσει την «άδεια» η Κεντρική του Επιτροπή, όταν ερωτηθεί για το αν επιθυμεί ή όχι να είναι στα ίδια ψηφοδέλτια υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ με υποψήφιους των ΑΝΕΛ. Μέχρι στιγμής , κάτι τέτοιο φαίνεται μάλλον αδύνατο, αν όμως οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες , κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα απολύτως. Μάλιστα όσοι τάσσονται υπέρ αυτής της προοπτικής, εκτιμούν πως ο κ. Τσίπρας θα θελήσει με τις κινήσεις που θα αποφασίσει να κάνει, να ξεκαθαρίσει αφ ενός το εσωτερικό του μέτωπο από στελέχη που τώρα τον αμφισβητούν και του δημιουργούν με δηλώσεις τους αρνητική εικόνα, και να διεισδύσει αφ’ ετέρου στο χώρο των ΑΝΕΛ αφού βέβαια πρώτα, μετρήσει πολύ καλά τα συν και τα πλην αυτής της απόφασης. Διαφορετικά, άλλος δρόμος δεν υπάρχει και το μέτωπο συνεργασίας θα διαλυθεί.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου