Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Plan B Βαρουφάκη για άλωση του Taxis και κλοπή ΑΦΜ

Σχέδιο άλωσης της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και την δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος είχε καταστρώσει με εντολή Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σε τηλεδιάσκεψη στις 16 Ιουλίου. 

Παράκαμψη της γενικής γραμματείας εσόδων

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο πρώην υπουργός οικονομικών συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές και στελέχη Jedge Funds. Ο κ. Βαρουφάκης είπε στους συνομιλητές του ότι στόχος ήταν να παραβιαστεί η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στα ΑΦΜ εκατομμυρίων πολιτών και ουσιαστικά να δημιουργηθεί ένας παραλληλος μηχανισμός εισπραξης φόρων που δεν θα ελέγχεται από την τρόικα: «Ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων στο υπουργείο μου ελέγχεται πλήρως και απ' ευθείας από την τρόκα. Δεν ήταν υπό τον δικό μου έλεγχο ως αρμοδίου υπουργού αλλά ελεγχόταν από τις Βρυξέλλες»

«Αρχίσαμε να εργαζόμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου...»

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι την εκπόνηση του σχεδίου είχε ζητήσει από τον ίδιο τον Βαρουφάκη ο Αλέξη Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός αναφέροντας «αρχίσαμε να εργαζόμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου». «Πάρτε την περίπτωση των πρώτων λεπτών μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Τα ΑΤΜ δεν λειτουργούν και πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία για λίγο, ενώ θα πρέπει να δοθεί στον πληθυσμό η αίσθηση ότι το κράτος ελέγχει την κατάσταση και πως υπάρχει κάποιο σχέδιο.» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι στόχος του σχεδίου ήταν «με το πάτημα ενός κουμπιού» να δινόταν η δυνατότητα να διανεμηθούν pin σε κάθε ΑΦΜ.
«Θα μπορούσαμε αμέσως να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή μεταφορά σε αυτόν τον λογαριασμό του ΑΦΜ της επιχείρησης και να τους παράσχουμε (στους φορολογούμενους) ένα pin ώστε να μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν ως έναν παράλληλο μηχανισμό πληρωμής, σε οποιονδήποτε άλλο, ενώ παράλληλα να γίνονται και φορολογικές πληρωμές προς το κράτος.» είπε ο Γιανης Βαρουφάκης στους συνομιλητές του.

«Θα τους διαψέυσω...»

Ο πρώην υπουργός δηλώνει ακόμη ότι το σχέδιο εκπονήθηκε προσδιορισμένο σε ευρώ αλλά θα είχε τη δυνατότητα να μετατραπεί «εν μια νυκτί σε μια νέα δραχμή». Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ασυντονιστής της τηλεδιάσκεψης είπε στον κ. Βαρουφάκη « υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που ακούνε αυτήν την στιγμή, αλλά δεν θα το πούνε στους φίλους τους». Ο υπουργός του απάντησε γελώντας: «Ξέρω, ξέρω ότι δεν θα το κάνουν. Αλλα και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω» .

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου